(anadoluhaber) 9 UYGUR TÜRK Ü ÇİNE TESLİM EDEN PAKİSTAN HÜKÜMETİNİ KINAMAYA DAVETLISINIZ!

 
 
 

26/04/2009 TARİHİND PAKİSTAN HÜKÜMETİ ÜLKENİN KUZAY BATISI VEZİRİSTAN DA YAŞAMAKTA OLAN 9 UYGUR TÜRKÜ NÜ ÇİN İŞĞAL GÜÇLERİNE TESLİM ETTİ. KONUYLA İLGİLİ PAKİSTAN BASININ DA GENİŞ YER VERİLDİ.

BU OLAY PAKİSTAN HÜKÜMETİ NİN İLK İŞİ DEĞİL DAHA ÖNCE DE BU GİBİ İNSANLIK SUÇLARINA BULAŞMIŞTI.

HER TOPLUM DA OLDUĞU GİBİ DOĞU TÜRKİSTANLILAR DA DEĞİŞİK YÖNTEMLERLE BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ YÜRÜTMEKTE, DOĞU TÜRKİSTAN A SINIR KOMŞUSU OLAN PAKİSTAN DA ÇOK SAYIDA DOĞU TÜRKİSTANLI BULUNMAKTADIR , BIRKAÇ SENE ÖNCE ADI GEÇEN ÜLKEDE FAALİYET GÖSTEREN DOĞU TÜRKİSTAN İSLAM HAREKATININ BAŞKANI RAHMETLİ HASAN MAHSUM AMERIKADAN YAYIN YAPAN ÖZGÜR ASYA RADYOSU NA YAPTIĞI AÇIKLAMADA KENDİLERİNİN TALİBAN YADA EL KAİDE İLE HİÇBİR BAĞLANTILARININ BULUNMADIĞINI AÇIKLAMIŞTI......


ÇİNE TESLİM EDİLEN UYGURLARIN İŞKENCE VE SORGUDAN SONRA İDAM EDİLMESİNE KESİN GÖZLE BAKILIYOR....

ÇİN İN İNSNALIK SUÇU İŞLEMESİNE YANDAŞLIK EDEN PAKİSTAN HÜKÜMETİNİ ŞİDDETLE KINIYOR VE GEREKEN DEMOKRATIK TEPKİMİZİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ.

ASLINDA BU PAKİSTAN HÜKÜMETİ NİN İLK İNSANLIK SUÇU DEĞİLDİR DAHA ÖNCEDE BUGİBİ SUÇLARI İŞLEMİŞTİ, HATTA GUANTANAMO ADASINDA TUTUKLU BULUNAN 21 UYGUR UN ÇOĞUDA PAKİSTAN POLİSLERİNCE YAKALANIP KIŞI BAŞINA 4000 AMERIKAN DOLARI KARŞILIĞINDA TALİBAN DİYE YUTTURRULAN AMA DAHA SONRA HİÇBİRİNİN TALİBAN YADA EL KAİDE ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTISI BULUNMADIĞINA HÜKMEDİLSEDE BIRTÜRLÜ PARDON DENİLEMEDEN HALA ESİR KAMPLARINDA KALANLARDA BİZE ÇOK ACI VERİYOR......
zalime yandaşlık yapıp masum insanların kan ve gözyaşı bedeline kendine servet üretmek isteyen kışı i kurum ve ülkeleri kiniyoruz!



DOĞU TÜRKİSTAN İNFORMASYON MERKEZİ NİN BAYANATI

Merkezimiz Pakistan'da gözaltına alınan 9 Doğu Türkistan Özgürlük savaşçısının Pakistan hükümeti tarafından Çin'e iade edilmesini sert şekilde kınar ve Pakistan hükümetini bundan sonra bu tür hareketlerde bulunmamaya çağırır.

"Taliban güruhları içerisinde Doğu Türkistanlılara rastlanılmış olması dünyaya oldukça yanlış mesajlar vermektedir. Gerçekte ise, Doğu Türkistanlılar Batının düşmanı değildir. Doğu Türkistanlıların düşmanı sadece Çin hükümetidir. Doğu Türkistanlıların El Kaide ile de hiçbir ilişkisi yoktur. Onları oralara itmeye Çin hükümetinin zulümleri mecbur etmiş olup, çaresiz kalan bazı Doğu Türkistanlılar dünyanın hiçbir yerinden bir yardım göremedikleri için hayatlarını idame ettirmek ve eğitim yapma hakkını elde etmek için Taliban güçlerinin yardımını kabul etmek mecburiyetinde kalmışlardır." Merkezimizin başkanı Abdulcelil Karakaş, Enformasyon merkezimiz çok yakında Çin'in iade edilen Doğu Türkistanlılara ölüm cezası vereceğini kesinleştirecektir. Böylece bu durum sadece Doğu Türkistanlıları öfkelendirip vaziyeti daha da ciddileştirmekten başka bir rol oynamayacağına inanmaktadır." Dedi.

"Çin hükümeti kendisinin güçlü devlet olduğunun gereğini yaparak itibarını korumak için iade edilen Doğu Türkistanlılara adil yargılanma hakkı tanıması gerekir." Demektedir.

Merkezimizin temsilcilerinden biri Merkezimizi temsilen bir beyanda bulunarak, Enformasyon merkezimiz Pakistan hükümetinin korkaklık göstererek Çin'e yaranmak için 9 Doğu Türkistan Özürlük Savaşçısını Çin'e iade etmesini sert biçimde kınamaktadır. Pakistan hükümetinin bu davranışı uluslararası yasalarla belirlenen, "Her hangi bir devlet her hangi bir insanı ölüm cezası ve işkenceye tabi tutulması ihtimali bulunan devlete iade etmemesi gerekir şeklindeki maddeye tamamen aykırıdır!

Biz uluslararası teşkilatların Pakistan hükümetinin bu eylemini sert şekilde kınamasını ve Çin hükümetine baskı uygulayarak Çin hükümetini kendi gücünü insan öldürmek ve işkence yapmak gibi şerefsizce faaliyetlerde kullanmamaya çağırmasını talep ediyoruz.

facebooktakı grubumuz aşağıdakı gibidir:

 

http://http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=81643816108

 
 
 

PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ
İran Caddesi No:37, 06700 G.O.P., Ankara
Telefon: 427 14 10 – 13
Faks: 467 10 23
parepank@yahoo.com and Parepankara@hotmail.com

PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU

Cengiz Topal Cad. Gülşen Sok. No: 5, Beyaz Ev 3. Etiler, İstanbul
Telefon: (212) 358 45 06-07
Faks: (212) 358 45 08
parepistanbul@hotmail.com
Görev Bölgesi: İstanbul

www.doguturkistanim.tr.gg



Windows Live Messenger'ın için ücretsiz güncelleştirme! Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.