T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Betreff: FW: {liberal-izmirliler.58442} Uluslasabilme

osmanli 560 sene türk bilinciyle yasadiysa, islama borcliudur, batidan ithal edilen esasinda yasalar tüklügü bitimistir..
ama neyise bunlari gectik..
 
 
-------Originalmeldung-------
 
Datum: 01.04.2009 18:45:53
An: a se
Betreff: FW: {liberal-izmirliler.58442} Uluslasabilme
 

 bak ne guzel yazmıs...

Date: Sun, 22 Mar 2009 01:44:49 +0100
Subject: {liberal-izmirliler.58442} Uluslasabilme
From: bassoy@googlemail.com
To: liberal-izmirliler@googlegroups.com

Osmanli'nin asli Turk ama Islam'ciligin bastirmasiyla  kendine Turk diyememis, hatta Turklugu hakaret saymis, vaktiyle Kazaklar'in Tatar Turk'u olmaktan asagilik duygusuna kapildiklari gibi, halkin coguna, hic ilgisi yokken, Osmanliligi siringa etmistir. Bu yuzden Turk olamayan Osmanli, uygarlasmanin on  sarti olan "ulus" da olamamistir. Ulus-Devlet olabilmemiz ve uluslararasinda bu nitelikle  tanimlanabilmemiz, ancak  Lozan'la, bilgisizlerin, kiskanclarin ve kafalari karartilmis fesatcilarin, Ismet Inonu dusmanlarinin  degerini bilemedikleri,  Lozan Andlasmasiyla mumkun olabilmistir.
Halklarina seriat duzenini dayatmalari nedeniyle, aslinda -Turkiye haric- dunyada hicbir Müslüman  ulke, uluslasamamistir. Bunlarda ulus bilinci olusamamistir. Hatta Araplik, Müslümanlik&n bsp; bilinci bile yoktur. Suudi Libyali'yi, Suriyeli Irakli'yi, Misir'li Iranliyi vb. gercek Musluman'dan saymaz.
Tüm Arap, Turk'u de Muslumandan saymaz. Sii Iranli da  oyle.
Iran  Turkiye'yi desteklemektense, Turkiye'den kisa erimli cikar iliskileri bir yana, Ermenileri tercih eder.
Iran'da, Misir'da oldugu gibi,  Osmanli'nin Ermenilere -olmamis-soykirimi yaptigini belgeleyen anitlar dikilidir.
Musluman Karabag-Hocali'de  Ruslarin desteginde, coluk cocuk, genc-yasli ve kadin -savunmasiz en az  700 kisinin katledilmesi, Iran'in umurunda bile degildir. Bir milyon  Karabagliyi baba ocagi  vatanlarindan  suren Ermeniler,  Iran'dan cok memnundurlar, zira Iran hem Karabagi sorun yapmamakta hem de Turkiye'nin hakli ambargosunu Musluman Iran yoluyla kirabilmektedirler. Ermeni siteleri bu konuyla ilgili haberleri, gelismeleri, karsilikli resmi dostluk ziyaretlerini  sevinc, taktir ve sukran duygulariyla vermekteler.
Musluman Arap, ulus olmaktansa,  Hristiyan'a, bakmayin siz,  hatta Israil'e  teslimiyeti secer (son Filistin-Gaza olaylarindaki tutumlari meydandadir). O kadar ki yine bunlar 1. Dunya savasinda  Hristiyan emperyalistlerle Osmanli'ya karsi(Emir Huseyin ve ogullarinin Lawrence'la  itttifaki) bir olarak, Ingiliz'e karsi binlerce  sehit vermemize neden olmus, Hristiyan boyundurugunda onursuzca yasamayi ve sonuna kadar da somurulmeyi tercih etmislerdir; aslinda,  Islam'a da Hilafete de ( cikarilan Fetva'ya karsin)  ihanette bulunmuslardir.

Dahasi  Irak ve Pakistan disindaki tum  bilincsiz-Turk dusmani Arap ulkeleri, 1964 yilinda BM'deki Kibris oylamasinda yuzlerce Musluman-Turk'un katili, Hristiyan -Ortodoks Papazi  Makarios'u Hristiyan dunyasiyla birlikte,  tereddutsuz desteklemislerdir. 
Bilincsiz  yiginlardan ibaret olduklarindan bunlarin Muslumanligi da iste bu kadar olabiliyor. Muslumanlik da akil- fikir isi, bilincli olmayi gerektiriyor. Bu bilinci olusturmaya calisan Nasir, Gaddafi gibi liderler ise birkac yil bosuna emek vermisler, Arap'tan ulus yapmaya yonelik tum cabalarina karsin  basarisizliga ugramislardir. Kisacasi, Turk'e "Etrak-i Biidrak" diyen Arab'in uluslasma niteligi ve yetenegi yoktur. Bunun icin de isgalde, TV'lerde gosterildigi gibi, Irak'li Amrikali'nin postalini opmus, Ebu Ghraib onursuzluguna katlanmak zorunda kalmistir.

Iste Turk'un,  Ataturk  Cumhuriyeti'nin onur ve gurur verici  ozelligi burada, herseye karsin uluslasabilmesindedir.

Ancak, Turk'un dunyadaki bu en buyuk basarisini, ne karanliklara bogulmus
 Arap kitle, cemaat ve sozde Musluman  Hristiyan usaklari, ne de  Hristiyan Batisi hazmedebilmektedir (bu "hazmedebilme kapasitesi"konusu bazi AB Bildirileri'nde de yer almistir). Nitekim,  emperyalist Batililar'in cogu, 1. Dunya Savasi oncesi, sirasi ve sonrasinda yaptiklari G izli Anlasmalar paralelinde (Sykes-Picot, Sevr vb ) ,  orta ve uzun vadede Turkiye'yi parcalayip yutmak icin, Ermenilerin bir bolumunun 1915'lerde Rusya'ya yaptigi gibi, icerde satin aldiklari isbirlikcilerinin de destegini saglayarak, demokratiklesme, insan haklari, azinlik haklari gibi guzel ilkeleri de one surup, acik-gizli oyunlar, tuzaklar tezgahlamaktadirlar.

Hem Islam gericileri, milliyetsizleri hem de emperyalist somurgen  Hristiyan Batililar herseye karsin, dunyanin en anlamli  Kurtulus Savasi'ni gerceklestirdikten sonra  uygar ve laik bir Turk ulus-devleti kuran  "Cilgin Turkler"  karsisinda  basarili olamayacaklardir.
Ulku Bassoy

Windows Live Messenger'ın için ücretsiz güncelleştirme! Buraya tıkla!
 
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.