T a r a f s ı z D e ğ i l i z

KELİMELER - KAVRAMLAR ... İSYAN (kısacık bir hikayeve davetiye...)

  
   "Allah ve Resulu, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış bir erkek ve kadına, o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resulu'ne karşı gelir (isyan edip asi olursa), apaçık bir sapıklığa düşmüştür" (el-Ahzâb, 33/36).
   Gönülerleri Mail Grubu'muzda yayınına devam ettiğimiz "Kelimeler - Kavramlar" bölümümüzde alfabetik olarak geldiğimiz sıra "İSYAN" konusunda. İsyan konusunu hatırlamak, öğrenmek için lütfen aşağıdaki linki tıklayarak sitemize bağlanınız...
   Rabbimiz isyan edenlerden olmaktan korusun bizleri inşAllah...
         
Lütfen yukarıdaki linki tıklayalım ve sadece 5 dakikamızı ayırarak
böylesi önemli konuları biliyorsak hatırlayalım, bilgi tazeleyelim
bilmiyorsak da öğrenmiş olalım...
 
               
 kıssadan hisse...
   Kıtlık vaktidir. Hz. Ömer dolaşırken oldukça semirmiş bir deve görür, sahibini sorar. Oğlu Abdullah "benimdir" deyince Hz. Ömer oğluna döner, "bak oğlum bu deve nasıl semirdi sana anlatayım mı" der ve anlatır: "Bu deve halifenin oğlunundur denip senin devene yedirdiler, otlu yerleri senin devene tahsis ettiler... Şimdi bu deveyi al, sat, ana parayı ayır, kârını hemen bana getir, hazineye yatırıp Beytü'l-Mal'e devredelim. Çünkü halife unvanı devletindir. Devletin unvanı ile kazanılan para da devlete aittir. Aksi halde nüfuz ticareti yapmış olur, helal malımıza haram karıştırmaktan kurtulamayız," buyururlar.
 duyurular...
Sevdamızsın; Ya Hz. Muhammed (sav.)...
   13 - 19 Nisan 2009 Kutlu Doğum Haftası. Gönülder Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği olarak, Dernek merkezimizde konferans salonumuzda 2 ayrı etkinlik düzenliyoruz.
   18 Nisan Cumartesi 18.30 - 20.30 da sadece bayanların davetli olduğu programda, Araştırmacı Yazar Demet Tezcan konuşma yapacak.
   19 Nisan Pazar 18.30- 20.30 da herkesin katılabileceği, ailece de gelebileceğiniz programda Araştırmacı Yazar İhsan Eliaçık konuşma yapacak.
   İki programımızda da Kuran-ı Kerim, selamlama konuşmaları, şiir, sinevizyon, slayt, video ve dualar olacak. 2 yaşından küçük olmamak kaydı ile çocuklarınızı da getirebilirsiniz. Çocuklarınız dernek merkezimizdeki spor salonumuzda ve şark köşesinde oyunlar oynanacak, görevli arkadaşlar çocuklarla hoş vakitler geçirecek...
   Ayrıca bu programımıza katılanlara sürpriz hediyeler olacak...
   Not: KATILIM ÜCRETSİZDİR... Çocuklarıyla gelecek olanlar bu maile cevap yazarak belirtsinler ki, sayıya göre hazırlık yapılsın...
Sevdamızsın; Ya Hz. Muhammed (sav.)...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
GÖNÜLDER
EĞİTİM ARAŞTIRMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
 Yeni Çamlıca Mah. Akdeniz Cad. No:3
 ATAŞEHİR / İSTANBUL
Tel: 0 216 452 60 70
Dernek Merkezi adresimizin krokisi için tıklayın
Bostancı Dudullu Caddesi ana yoluna 50 mt. Türkiş Bloklarından bir durak önce~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerimizde buluşmak üzere
Alemlerin Rabbi  (cc.)'ya emanetsiniz...

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
   Bu mektubu Gönülerleri Mail Grubu'na üye olduğunuz için aldınız.  http://groups.google.com.tr/group/gonulerleri   adresinden sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
   Mail almak istemezseniz abdulmevla1@hotmail.com adresine "mail almak istemiyorum" yazmanız yeterli olacaktır....

-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.