...Ve Emperyalizmin Yeni Bekçisi Obama Geldi!

Günlerdir Amerikancılar ve protesto gösterileri yapan anti-emperyalistler tarafından merakla beklenen ABD Başkanı Barack Obama Türkiye'ye ayak bastı..Obama'nın uçağı saat 21.00'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

05/04/2009


Obama'nın kalacağı otele gidişi sırasında iki ayrı güzergah kısa süreli trafiğe kapatılacak.

Yarın saat 10:30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Amerikan Başkanı için 11.45'te Çankaya Köşkü'nde resmi karşılama töreni düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Gül ve Barack Obama ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Obama daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geçecek. Türkiye'ye ziyaretinin 1.5 saatini Meclis'te geçirecek olan Obama saat 14.30'da TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından Başkanlık Makamı girişinde karşılanacak.

Köksal Toptan ile 15 dakika başbaşa görüşecek olan Obama, Toptan'ın makam odasında ayrıca TBMM'de Grubu bulunan muhalefet partilerin liderleriyle de bir araya gelecek.

Barack Obama, sırasıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüş alışverişinde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Gül de Obama'yı dinleyecek

TBMM Genel Kurulu, yarın saat 15.00'te, TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar başkanlığında özel gündemle toplanacak.

Parti liderleriyle başbaşa yapacağı görüşmenin ardından, Genel Kurul'a geçecek. Obama, TBMM Başkanlığı makamının bulunduğu E Bloktan Genel Kurul Salonunun bulunduğu Ana Binaya geçerken, diğer devlet başkanları veya cumhurbaşkanlarının kullandıkları Şeref Kapısı yerine "1 numaralı kapı"yı tercih edecek.

Obama'nın, Genel Kurul'da yapacağı konuşma, Meclis Televizyonu'ndan canlı yayınlanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de ABD Başkanı Obama'yı dinlemek üzere, TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

Meclis'e ziyaretçi alınmayacak

Obama'nın konuşmasını 165 yabancı basın mensubu ile TBMM'de görev yapan 200'e yakın Türk basın mensubu, basın locasından izleyecek.

Barack Obama'nın TBMM'ye ziyareti nedeniyle yarın Meclise ziyaretçi alınmayacak. Yayımlanan genelgeyle de Mecliste görev yapan personelden, yaka kartlarını kesinlikle takmaları ve görev yerlerinin dışına çıkmamaları istendi.

Aynı gün, TBMM yerleşkesine milletvekillerine ait özel araçlar ve Meclis'in resmi araçları dışında araç alınmayacak. Bu arada TBMM, Obama'yı karşılamak üzere tüm hazırlıklarını tamamladı.

İktidar ve muhalefet kulislerinin önündeki mermer zemin yıkanırken, Genel Kurul Salonu'nda da titiz bir çalışma yürütüldü.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK


Barack Obama daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. İkili görüşme sonrası ortak açıklama yapacak.

Bu görüşmenin ardından Obama'nın Ankara'dan ayrılmak üzere Esenboğa Havalimanına gitmesi ve İstanbul'a hareket etmesi öngörülüyor.

MEDENİYETLER İTTİFAKI TOPLANTISI'NA KATILACAK

Obama'nın 7 Nisan salı günü de İstanbul'da Medeniyetler İttifakı toplantısına katılması bekleniyor.

Obama için güvenlik önlemleri de olağanüstü artırıldı.

Obama ziyaretinin günlük hayatı çok fazla etkilemeyeceğini söyleyen İstanbul Valisi Muammer Güler, bazı yolların zaman zaman kontrollü olarak kapatılacağını belirtti.

Güler, "Prensip olarak normal hayatın akışına en az müdahale olabilecek tarzda bir tedbir planlaması yapılmıştır"şeklinde konuştu.

Vali Güler, ABD Başkanı'nın İstanbul ziyareti ve 6-7 Nisan'da gerçekleştirilecek medeniyetler ittifakı için alınan önlemleri açıkladı.

Vali, "Sadece geçişler sırasında, kontrollü şekilde kısa süreli yol kapatmalar olacaktır. Metrobüs ve Şehir Hatları Vapurları seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacak, normal seferlerine devam edecektir"dedi.

Trafik akışının olumsuz etkilenmemesi için bir ilkokul ve bir lisede de Salı günü tatil ilan edildi. Ayrıca, güvenlik önlemleri kapsamında 8800 emniyet görevlisi görev başında olacak.

Başkentte de, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Obama'nın temaslarını yapacağı 6 Nisan Pazartesi günü polis ve askeri hava araçları dışında tüm sivil havacılık kurumlarına, şehir merkezi üzerinde uçuş yasağı getirdi. Ankara'da bazı bulvar, cadde ve sokaklar da kısa süreli trafiğe kapatılacak.

Ulaşım önlemleri kapsamında İstanbul’da kademeli olarak trafiğe kapatılacak yollar şöyle:

— Havaalanı- Beşiktaş güzergahındaki sahil yolu.

— Boğaziçi Köprüsü’nden Beşiktaş istikameti.

— Zincirlikuyu - Beşiktaş istikametindeki tüm cadde ve sokaklar.

— Dolmabahçe'den Sultanahmet Meydanı arası.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.