T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Evrim karşıtlarını kızdıracak bir haber!

Almanya'da bulunmasından tam 26 yıl sonra ABD'nin New York kentinde sergilenmeye başlanan 47 milyon yıllık primat fosili, bilim dünyasını heyecanlandırdı



Fosilin evrim tartışmalarına yeni bir boyut katması bekleniyor. Ida takma adı verilen fosil, daha 1 yaşına gelmeden ölen dişi bir primata ait. Ida'nın insan ırkıyla memeliler arasındaki kayıp halka olabileceği öne sürülüyor.

Daha önceden 55 milyon yıllık fosiller bulunsa da, Ida "Neredeyse hiç bozulmamış" olduğu için çok daha önemli.

Amatör bir koleksiyoncu tarafından bulunan ve 20 yıl boyunca bilim dünyasının haberi olmadan bir koleksiyonun içinde duran fosil, 2006'dan bu yana Norveç'teki Oslo Üniversitesi'nde inceleniyor.

Bilim adamları, fosilin, insanların ve gorillerin evrildiği iddia edilen primat türünün yakın akrabası olabileceğini belirtiyor...

Fosili inceleyen grubun lideri Norveçli bilim adamı Jorn Hrum'a göre, fosil evrim teorisi çalışmalarında da "evrim" yaratabilir.

Hrum, "İnsan evriminin ilk evrelerini anlayabilmek için çok önemli bir buluş çünkü bu şu ana kadar bulunan en eski ve en iyi durumdaki memeli fosili. Bu fosil, ilk memelilerin evrimini anlamak açısından çığır açabilir" diye konuşuyor.

Darwin’e anlamlı bir 200'üncü yaşgünü hediyesi olarak değerlendirilen primat fosilinin yarı insansı maymunların yani "Hominidlerin" ayrışması süreci hakkında vereceği bilgiler bilim dünyasını ayağa kaldıracak cinsten.

Fosilin bulunuş öyküsü

İda takma adı verilen fosilin bulunuş öyküsü de ilginç. Fosil, Almanya’da Messel taş ocağında 1983 yılında bir amatör fosil avcısı tarafından, iki parça halinde bulunmuş.

Fosil avcısı buluntuyu 20 yıldan daha fazla bir zaman sakladıktan sonra, Thomas Perner adında bir fosil komisyoncusu aracılığıyla satmaya çalışmış ve bu şekilde, bu eşsiz fosil bilim dünyasının eline geçmiş ve 2007’de birleştirilmiş.

Bu fosilin bir “kayıp halka” olduğu söyleniyor. Bilim, bu tür “kayıp halka”lar bulmaya çok meraklı. Bu biraz da, evrim kuramına yaratılışcılardan gelen bir eleştiriye karşılık bulma çabası. Ida’nın gerçekten bir kayıp halka olup olmadığı tartışmalı.. Ama primatlar içinde iki temel takımı oluşturan prosimiyenler ve simiyenlerin ayrışma noktasında (40 milyon yıl) durduğu düşünülüyor. Bu iki gruptan simiyenlere daha yakın. Simiyenler de, daha sonra insansı maymunların (25 milyon yıl) , oradan da insanın (7-6 milyon yıl) ortaya çıktığı grup.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.