(anadoluhaber) İKİ ÖNEMLİ ZİYARET

İKİ ÖNEMLİ ZİYARET

Bir anda medya coşkuya kapıldı. Ard arda verilen haberlerle yeni bir devrin başlangıcını müjdeledi. Flaş haberin konusu " Prof. Dr Necmettin ERBAKAN siyasete dönüyor". Halbuki bu ülkenin insanları çok iyi bilirler ki Milli Görüşün kimyasında siyasetten kopmak ayrılmak yoktur.

 İki Önemli Ziyaret.

Bir anda medya coşkuya kapıldı. Ard arda verilen haberlerle yeni bir devrin başlangıcını müjdeledi. Flaş haberin konusu " Prof. Dr Necmettin ERBAKAN siyasete dönüyor". Halbuki bu ülkenin insanları çok iyi bilirler ki Milli Görüşün kimyasında siyasetten kopmak ayrılmak yoktur. Birisinin siyasete döndüğünü ima edebilmek için siyasetten ayrıldığını ispat edebilmek gereklidir. Ömrünü bu ülke için feda etmiş bir liderin yasaklı günlerini siyasetten ayrılık olarak görmek ise sadece bir handikaptır.

Son verilen kararla 28 Şubat post modern darbesinin arsız sonuçlarından biri olan Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN' a verilen siyasi ceza rezaleti sona ermiş oldu. Saadet Partisinin 3 Kongresinde bir konuşma yapan Prof. Dr Necmettin ERBAKAN' ı görmezden gelen medya bu cezanın sona ermesi ile ilgili basın açıklamasını ise ilk haber olarak vermeye başladı. Elbette artık dengeler değişmekte ve basında kendisine stratejik saf tutmaya çalışmaktadır.

26 Ekimde Prof. Dr Numan KURTULMUŞ ile stada yer alan Prof. Dr Necmettin ERBAKAN' ı göremeyen medya bugün neden Numan Beyin Sayın ERBAKAN' ın basın açıklamasında yanında olmadığını sorgulamaya başladı. İşte bu büyük bir korkunun esiridir. Milli Görüşün değerlerinin değişmesine izin vermeyecek olan basın açıklamasında Sayın ERBAKAN' ın yanında yer alan ana kadronun ekranlar karşısındaki görüntüsü gerçektende Milli Görüş üzerinden senaryolar kuranlara ders vermekteydi.

Türkiye'de siyasete yön verenlerin hesaplarını alt üst eden bu çıkışın akabinde son kozlarını oynayan güçler Saadet Partisinde bir liderlik sorunu oluşacağı balonunu şişirmeye koyuldular. Basın açıklamasında sordukları "Şartlar uygun olursa Saadet Partisi'nde liderlik iddianız var mı?'' sorusuna vermiş olduğu , ''Bizim için neferlik ile liderliğin hiç bir farkı yok'' cevabını görmezden geldiler. Sayın ERBAKAN 'ın "aktif siyaset, siyaset' diye bir şey kabul etmiyoruz. Biz bunu ibadet aşkıyla yapıyoruz." açıklamasını anlayamadılar. Yada görmezden gelerek anlamamak istediler.

Milli Görüşcüler bu oyuna gelmeyecektir. Saadet Partisi üzerinde oynanmak istenen bu oyun bu sefer tutmayacaktır. Basın toplantısında Sayın ERBAKAN'ın da belirttiği gibi ''Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin Genel Başkanı'dır''.

***

Prof. Dr Necmettin ERBAKAN basın toplantısında bir müjdeyi daha verdi; İran'a gideceğini ve Cumhurbaşkanı Mahmut AHMEDİNEJAT , İran dini lideri Ayetullah HAMANEY ve eski Cumhurbaşkanı Haşimi RAFSANCANİ ile görüşeceğini bildirdi. ''Türkiye-İran arasındaki münasebetleri geliştirmek bölgesel ve dünya barışının tesisi için neler yapılması gerektiği hususunda fikir teatisinde bulunmak'' amacıyla İran'a gideceği gün yaptığı ikinci basın açıklamasıyla bir kez daha D8 lerden bahseden Prof. Dr Necmettin ERBAKAN'ı görecektiniz. Kendi çocuğunun gözyaşlarını silen baba edasıyla yüreğinde burukluk, gözlerinde umut D8 gerçeğini bir kez daha kameralar karşısında nakşeden Prof. Dr Necmettin ERBAKAN bir dünya lideri olduğunu bir kez daha ortaya koyuyordu.

Birkaç gün önce TBMM çatısı altında AKP ve CHP li milletvekillerinin alkışları arasında İran'ı açık tehtid eden ABD Başkanı Barack Hüseyin OBAMA' ya dur diyebilme cesareti gösteren Milli Görüş lideri taktire değerdir. TBMM çatısı altında seslenen Barack Hüseyin OBAMA ; "Biz, terörün kullanımını dışlamalıyız ve İsrail'in güvenlik kaygılarının meşru olduğunu da takdir etmeliyiz. Bölgenin barışı tabii ki İran'ın bu süreçteki nükleer silah heveslerinden vazgeçmesiyle de sağlanabilir." Diyerek İsrail'in güvenliği için bir kalkan oluşturduktan sonra İran'ın tehtid unsuru olduğunu ve Türkiye'ninde yardımı ile bu tehtidin ortadan kalkması gerektiğini dile getiriyordu. İşte tamda bu sırada gelen Prof. Dr Necmettin ERBAKAN' ın İran gezisi İslam dünyasında büyük bir sevgi ile karşılandı.

İran eski Cumhurbaşkanı HATEMİ Prof. Dr Necmettin ERBAKAN ile görüşmesinde ""Ümit ederim ki, bütün Müslümanlar, İslam dünyası ve yaşadığımız zor bölge ve insanlık, zatialinizin derin tecrübe ve yol gösterici fikirlerinden faydalanacaktır" derken aslında bir teşekkürünü sunmaktaydı. "D-8 zatialinizin eseridir." Seslenişi ise yeni bir dünyaya kapıyı aralayan ve dünya imparatorluğu hesabında olan Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birleşik Devletlerine dur diyebilecek bir lideri işaret etmiş oldu. D-8'in olması gereken yerde olmadığını ve D-8 üyesi ülkelerin çok daha büyük çabalar sarf etmesi gerektiğini belirten HATEMİ bir uyarıyı da yapmayı unutmadı "İran ve Türkiye arasındaki güçlü bir işbirliği insanlığa da büyük faydalar sağlayacaktır". Merv haber ajansının dünyaya geçtiği habere göre "D-8'ler nüfus itibariyle en büyük bloktur. Ciddi bir işbirliğiyle dünyaya yön verebilecek bir güçtür. Biz D-8'lerle yeni bir dünya'nın çekirdeğini oluşturduk. Güçlü ve kararlı bir D-8 'Yeni Bir Dünyanın yolunu açacaktır. İnsanlık yeni bir dünyayı özlemle beklemektedir" diyen Prof. Dr Necmettin ERBAKAN görüşmelerinde Adil bir Düzenin kurulması gerektiğini bununda anahtarının bir başkaldırı hareketi olan D8 ler olduğunu yinelemiş oldu.

***

Dikkat çeken bir diğer ziyaret ise Prof. Dr Necmettin ERBAKAN' ın İran ziyareti ile kesişen Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün Bahreyn gezisi oldu. Halkın % 55 ini Şiilerin oluşturduğu Bahreyn de Ulusal mecliste konuşan ilk yabancı devlet adamı olan Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL bir petrol ülkesi olan Bahreyn'de TBMM de konuşan ABD Başkanı Barack Hüseyin OBAMA' nın görüşlerini iletmiştir.

''İnanıyorum ki Türkiye, AB içerisinde bütün İslam dünyasının kaygılarını, görüşlerini en iyi şekilde temsil edecek, ifade edecek bir ülkedir'' sözleri ile Batı medeniyeti karşısında yenilgi psikolojisini hala üzerinden atamadığını ortaya koyan Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL , İstanbul'da düzenlenen Medeniyetler İttifakı İkinci Forumu'na Bahreyn Dışişleri Bakanının da katılmış olmasını taktir ettiğini dile getirdi.

Bahreyn meclisinde seslenen Abdullah GÜL "ABD şüphesiz ki dünyanın en önemli ülkesidir ve onun politikaları dünyaya huzur da sıkıntı da getirmektedir. Bu bakımdan yeni Başkan'ın diyaloga önem veren politikasının değerli olduğu kanaatindeyim." Sözleri ile mevcut dünya düzeninin korunmasının gerekliliğinin altını çizerken OBAMA ile göz boyayan çıkışlarını bir ilerleme olarak Bahreyn meclisine aktarmaktaydı.

"Yeni Başkan dünya meselelerinde, diğer ülkelerle olan ilişkilerinde tek taraflı hareket etmeyeceğini ifade etmektedir. 'Biz karar alacağız ve bu kararı uygulamaya hepinizi çağıracağız' dememektedir. Tam tersine 'Biz önemli olaylarda herkesi dinleyeceğiz, herkesle müşterek hareket etme niyetindeyiz' demektedir. Bu, önemli bir politika değişikliğidir." Sözleri ile ABD nin açılımını aktarmaya gayret eden Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL , kötü ABD imajının gittiğini iyi ABD imajının geldiğini Şiilerin yoğun olduğu bir Arap ülkesinde seslendirirken verdiği mesajla artık ABD nin tüm dünyanın karalarına saygılı olduğunu ve tüm dünyanın ABD ile birlikte hareket etme gereksinimi olduğunu ortaya koymuş oldu.

***

Bir yanda zumlun ve gözyaşının hakimi ABD karşısında İran'a ziyaret gerçekleştiren Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN, diğer yanda ABD ile birlikte hareket etme zamanı gelmiştir diyerek değişen ABD tasvirini çizmek için Bahreyn'e ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL. İki ziyaret, iki bakış açısı…



Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.