Bin yıllık devlet 60 yıllık İsrail'e mahkûm edildi


'Türkiye'nin, 60 yıllık geçmişe sahip 5 milyonluk İsrail'e muhtaç hale getirilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz'

Memur Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Aydın, hükümetin Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle ilgili yasa tasarısını geri çekmesine bir anlam veremediklerini belirterek, sınırdaki mayınların bir an önce temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

CİHAN'a açıklamalarda bulunan Aydın, "Dünyanın üçüncü büyük ordusuna sahip olduğumuzu övünerek iddia eden yetkililerin, topraklarımıza döşenen mayınları temizlemek için, gerekli imkan, birikim ve teknolojiye niçin sahip olamadığımızı izah etmelerini bekliyoruz. Bin yıllık devlet geleneği ve 70 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin, 60 yıllık kısa geçmişe sahip 5 milyon nüfuslu İsrail'e muhtaç hale getirilmesini milletimiz anlamakta güçlük çekmektedir." dedi.

Hükümetten bu konuda duyarlılık beklediklerini anlatan Aydın, "Bunca yıldır devletçilik, milliyetçilik, ulusçuluk ve vatanperverlik kavramlarını siyasi istismar malzemesi yapanların ülkemizi ne hale getirdiklerinin acı tablosuyla karşı karşıya bulunmaktayız. Mayınların temizlenmesi kadar, bu nadasa bırakılmış münbit arazinin nasıl değerlendirileceği hususu da milletimiz tarafından merakla izlenmekte olup kamuoyu acilen doğru bir şekilde bilgilendirilmelidir." diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.