Derin ve sessiz bir hazırlık var!


‘Kürt sorunuyla ilgili bir şeyler olacak ama açıklanmıyor’

Çek Cumhuriyeti'ndeki Prag zirvesinden dönerken uçakta bir grup gazeteciye konuşan Cumhurbaşkanı Gül dikkat çeken sözler sarfetti..

TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ MESELESİ: KÜRT

Kürt meselesinin Türkiye'nin birinci meselesi olduğuna dikkat çeken Gül, “İster terör, ister Güneydoğu, ister Kürt meselesi deyin. Bu Türkiye'nin en onemli meselesidir ve mutlaka halledilmelidir” dedi.

Gül’ün sözleri şöyleydi:

“İyi gelişmeler olması lazım ve olabilir. Herkes işin çok daha farkında. Önce böyle bir çalışma anlayışının olması lazımdı. Devletin içinde herkes birbiriyle çok daha açık seçik konuşuyor.

DEVLET İÇİNDE AÇIK-SEÇİK KONUŞULAN KONU

Herkes derken, asker, sivil, istihbarat, hepsi için söylüyorum. Böyle bir ortamda iyi şeyler olur. O yüzden iyi şeyler olacak diyorum. Bir fırsat var, fırsatın kaçmaması lazım..

BU BİR FIRSAT(MIŞ)

Türkiye'de şimdi herkesin birbirini tamamladığı bir mekanizma çalışıyor; tam bir işbirliği halindeyiz. Böyle ortamlarda iyi şeyler olur, şimdi de olacak. Prag'a giderken de söylediğim gibi, elimizde iyi bir fırsat var ve bu fırsatın kaçmaması gerekiyor. Hem dış meselemizde, hem de bu meselede..”

UÇAKTA KİMLER VARDI ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le bu konuşmayı dinleyen 4 gazeteci vardı: Yeni Şafak’ın başyazarı Fehmi Koru, Radikal’in Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, Star’ın Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Milliyet yazarı Kadri Gürsel.

“BİR ŞEYLER OLACAK AMA AÇIKLANMIYOR”

Radikal gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin söz konusu sözleri ve Ankara kulislerinde konuşulan “Kürt sorunu için kapsamlı çözüm planını” bir kanaldaki canlı bağlantıda şöyle anlattı:

“K.Irak Kürt Yönetimi’yle uyumlu bir çalışma var. Bütün bu tabloyu değerlendirmeye çalıştığımda izlenimim şöyle; ‘Bir şeyler olmak üzere’.. Ama bunu ne olduğu konusunda hala el yordamıyla bir fikrimiz var. Çünkü öyle anlaşılıyor ki, bu işin-projenin sahibi olanlar çok fazla konuşmama konusunda bir anlaşmaya varmış görünüyorlar.

“PKK’NIN KAFASI KARIŞTI..”

Aslında Hasan Cemal’in PKK’nın şu andaki başıyla yaptığı röportaja bakacak olursak o taraftaki çaresizliği de görmek mümkün.. Yani onlar da ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar. ‘Evet, Ankara bir şey yapıyor ama ne yapıyor’ Bir şeyler olmak üzere.. Ne olacak? Onu biraz bekleyip görmek lazım..

“FIRSAT YILI” SÖZÜ NE ANLAMA GELİYOR?

Fakat Cumhurbaşkanı’nın bu kadar ‘umutlu’ konuşuyor olmasından, ‘ortamı ilk defa bulduk’ şeklinde konuluyor olmasından ve 2009’un hem Genelkurmay Başkanı hem de Cumhurbaşkanı tarafından ‘bir fırsat yılı’ olarak görülüyor olmasından bir takım sonuçlar çıkarmak mümkün..”

BAŞBUĞ “DAĞDAN İNDİRME” İSTEMİŞTİ

Diğer yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da, nisan ayında af tartışmalarına neden olan dağdan inmeyi sağlayacak yasal düzenlemelere gidilmesi gerektiğini söylemişti.

DTP’Lİ SIRRI SAKIK OLUMLU BULDU

Mardin'in Bilge köyünü ziyaret eden DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da CNN Türk'e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Kürt sorunu ile ilgili açıklamalarını olumlu bulduklarını söyledi.

2 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.