"Erkekseniz Kaçmayın Ulan" (VİDEO)


Şişli Bomonti'de polis, taş ve sopalarla saldıran grubun arasına zırhlı araç ile girerek göstericileri bu anonsla dağıttı. İşte o anlarSendikalara bağlı olmayan bazı gruplar Taksim'e yürümek istedi. Polisin izin vermediği gruplar, Taksim çevresindeki ara sokaklara kaçarak molotof kokteyl ve taşlarla güvenlik güçlerine saldırdı.

Taksim Meydanı'na alınmayan gruplarla çevre semtlerin ara sokaklarında köşe kapmaca yaşandı. Bu sırada çıkan arbedenin en şiddetlisi Dolapdere ve Şişli Bomonti'de yaşandı.

Şişli Bomonti'de polis, taş ve sopalarla saldıran grubun arasına zırhlı araç ile girerek göstericileri dağıttı.

Üzerlerine gelen polis aracını gören göstericiler, pankartları bırakarak ara sokaklara kaçtı. bu sırada polis aracından yükselen , "Kaçmayın ulan. Kaçmayın, gelin, kaçmayın" anonsu dikkat çekti.

PANGALTI'DA POLİS MÜDAHALESİ

Pangaltı'dan Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 200 kişilik gruba polis, sabah saat 08.30 sıralarında tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Gözaltına alınan 2 kişi polis otobüsüne bindirildi. Ara sokaklara kaçan gruptakiler, polise taş atarak karşılık verdi.

Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca ara sokaklarda bir süre devam etti.

AYNI GRUBA İKİNCİ MÜDAHALE

Pangaaltı'dan Taksim'e yürümekte ısrar eden gruba, polis yeniden müdahale etti.

Halaskargazi Caddesi'nden yürümek isteyen gruba polis panzerlerden su sıktı. Yaklaşık 200 kişilik grup da polise taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis, gaz bombası kullandı. Gruptan bazı kişilerin molotofkokteyli kullandıkları da gözlendi.

Polis, bu grubu Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi'ne kadar takip ederek, ara sokaklara dağılmalarını sağladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.