Hristiyan askerler ileri"

Bush yönetiminin Haçlı Seferi mantığıyla hareket ettiği belgeleriyle ispatlandı.

"Tanrı'dan bir görev aldım. Afganistan ve Irak'a o yüzden savaş açtım. Bu Yeni bir Haçlı Seferi'dir." diyen ABD eski başkanı Bush'a, dönemin Savunma Bakanı Rumsfeld'in sunduğu brifing notlarında "Hıristiyan askerler ileri!" başlığı ve muharref İncil'den ayetler yer alıyor.

Bush 2005'de ABD'nin 11 Eylül sonrasında dünyada giriştiği mücadeleyi, "Haçlı Seferi (Crusade)" olarak tanımlamış, ancak Müslümanlardan tepki görünce sözlerini "Terörle savaş" diye düzeltmişti. GQ Dergisi'nde, ABD askerleri için hazırlanmış dini içerikli afişler de kullanıldı.

"Tanrı'dan bir görev aldım. Afganistan ve Irak'a o yüzden savaş açtım" diyen ABD eski başkanı Bush'a dönemin Savunma Bakanı Rumsfeld'in sunduğu brifing notlarında "Hristiyan askerler ileri" başlığı ve muharref İncil'den ayetler yer alıyor.

Irak işgalinin başladığı 2003 yılında dönemin savunma bakanı Donald Rumsfeld'in eski başkan Bush için özel olarak hazırladığı brifing notları GQ dergisi tarafından dün yayınlandı. Pentagon'dan sızdırılan notlarda Rumsfeld'in Irak işgaliyle ilgili fotoğrafların üzerine İncil'den ayetler koyduğu ve Irak'a "Tanrı'nın kendisine verdiği bir misyon" nedeniyle girdiğini söyleyen Başkan George Bush'u bu şekilde yönlendirdiği ortaya çıktı. Bush 2005'de ABD'nin 11 Eylül sonrasında dünyada giriştiği mücadeleyi, "Haçlı seferi (Crusade)" olarak tanımlamış, ancak Müslümanlardan tepki görünce sözlerini "Terörle savaş" diye düzeltmişti. GQ Dergisi'nin "Hani Haçlı Seferi değildi" başlığıyla verdiği notların tümünde ana başlık olarak "Hristiyan askerler İleri" ifadesi yer alıyor.



Derginin haberine göre, Raporlardan birinde Saddam'ın resminin üzerinde, "Aptalları susturmak ve iyi olanı yapmak Tanrı'nın emridir" ayeti yer alıyor.

Bir başka raporda da, tanklar Irak'ta ilerlerken görülüyor ve "Tanrı'nın tüm silahlarını hazırla. Şeytanın günü geldiği zaman kendini savunmak zorunda kalacaksın. Ne yaparsan yap kendini koru" şeklindeki muharref İncil'den alıntılanmış ayetler görülüyor.

Milli Gazete













0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.