İstanbul'un fethinin 556. yılı kutlanıyor


İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 556. yıldönümü bu yıl farklı etkinliklerle kutlanacak

Fatih belediyesi tarafından 28 Mayıs günü, İstanbul'un 1204 Latin istilasında yaşadıklarını halka anlatabilmek için "Fetih Öncesi İstanbul 1204- 1453, Latin İstilası" konulu bir panel düzenlenecek.

Saat 13.30'da Fatih Belediyesi Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde yapılacak olan ve Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın yöneteceği panelde, Prof. Dr. Ronnie Ellenblum ve Prof. Dr. Jonathan Phillips ile Prof. Dr. Ferudun Emecan İstanbul'un Fetih'ten önceki karanlık günlerini konuşacaklar.

Fatih Belediyesi, bu panelle başlayacağı 556. Fetih Etkinlikleri çerçevesinde, 28 Mayıs akşamı saat 21.00'de Sultanahmet Amfi Tiyatro'da Tuluyhan Uğurlu ile Mehter Takımı'nın konseri düzenliyor.

29 Mayıs günü Cuma namazının ardından ise, Fatih ve Sümbül Efendi Camii'nde Mehter Konseri ile birlikte Osmanlı Pilavı dağıtılacak. Mehter takımı aynı gün saat 16.00'da Küçükhamam'dan Kocamustafa Paşa'ya yürüyüş yapacak.

Aynı akşam saat 20.30'da Edirnekapı'dan Anıtpark'a meşaleli yürüyüş yapılacak. Anıtpark'ta havai fişek gösterisinin ardından akşam namazından sonra da Fatih Müftülüğü tarafından Fatih Camii'nde şehitler için mevlidi şerif okunacak.

Anadolu Gençlik Derneği'nin Fetih Şöleni bugün

Anadolu Gençlik Derneği Osmaniye Şubesi de bugün İstanbul'un Fethi dolayısıyla Fetih şöleni düzenliyor.

Fethin 556. yılında yapılacak program Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek ve bütün Osmaniyeliler şölene davetli.

Program belediye mehteran takımının gösterisiyle başlayacak ve Abdurrahman Sadien'in Kur'an ziyafeti ile devam edecek. Şölende İstanbul'un Fethi'nin canlandırıldığı bir slayt gösterisi de yer alacak.

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.