KARDAWİ:PAPA'YI PROTESTO EDİN!


Dünya Müslüman alimler Birliği, İslam ve Peygamberimiz hakkında kötüleyici sözlerinden dolayı, özür dileyene kadar Vatikan ve Papa ile her türlü ilişkinin kesilmesine karar verdi.

Dünya Müslüman alimler Birliği, İslam ve Peygamberimiz hakkında kötüleyici sözlerinden dolayı, özür dileyene kadar Vatikan ve Papa ile her türlü ilişkinin kesilmesine karar verdi. Bilindiği üzere cumartesi günü papa Ürdü’ne gelmiş ama özür dilemekten kaçınmıştı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Prof. Doktor Yusuf Karadavi Papa’nın Ürdün’e ziyaretine karşı çıkan Ürdün’deki Müslüman kardeşleri desteklediğini açıkladı. Katar’ın başkenti Duha’daki Ömer b. Hattap camisinde verdiği hutbede şöyle dedi: “Bu tavrınız da sizinle beraberim. Çünkü Papa Müslümanlara, Hz. Muhammed (a.s)’a ve İslam dinine hakaret etmiştir.”

Ayrıca Karadawi, Müslümanlara, Ürdün de Papa ile görüştüklerinde Peygamber efendimize hakaret ettiğinden dolayı özür dilemesi gerektiğini söylemeleri çağrısı yaptı. Karadawi, ‘El Cezire kanalında yaptığı açıklama da Papa’nın İslam ülkelerini gezmesi, Peygamberimizi kötülemesine özür olarak kabul edilemez.’dedi.

Hristiyan dünyasının ruhani lideri Papa 2006 yılında Papalık makamına seçildikten birkaç ay sonraki bir konuşmasında İslam’a hakaret etmiş ve İslamın sadece kılıç ile yayıldığını öne sürmüştü.

Papa Ürdün’e gitmeden, gelmesine karşı çıkan sesler yükselmeye başladı. Öyle ki Cuma hutbelerinde imamlar halka, papanın karşılama törenlerine katılmamaları gerektiğini belirtiyor.

Yusuf Kardavi geçen Cuma’daki hutbesinde de: “Papa hiçbir sebep yokken İslam’a hakaret etmiştir. İslam’ı şiddet dini olarak vasıflandırmış ve İslam peygamberine de saldırarak, peygamberimizin yeni bir din ile gelmediğini ve kılıç ile bu dini yaydığını söylemişti.

Karadawi, Papa’yı misafir ettiğinden dolayı Ürdün hükümetini de eleştirerek: “Papa Ürdün’e gelmede önce özür dileyip Müslümanlar ile arasını düzeltmesini söylemelerini beklerdik.” dedi.

Karadawi: “Biz dünya Müslüman Alimler Birliği olarak peygamberimize ve dinimize hakaretinden dolayı özür dileyene kadar Papa ve Vatikan ile ilişkilerimizi kesmeye devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.


KAYNAK :AJANS 5



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.