Katliamı Anlattılar! İZLE

Dün akşam saat 21.00 sularında meydana gelen olay, Bilge köyünde eski muhtar Cemil Çelebi'nin kızı Sevgi Çelebi (20) ile teyze oğlu Habib Arı'nın (20) nişan merasimi esnasında gerçekleşti.
Kimliği henüz belirlenemeyen, yüzleri maskeli kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda düğün evindeki kadın-erkek, yaşlı-çocuk toplam 44 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında gelin Sevgi Çelebi ve damat Habip Arı ile köye yeni tayin olan Ankaralı genç bir imam da bulunuyor.


Saldırının sebebi henüz net olarak bilinmiyor. Sevgi Çelebi'ye, daha önce aynı köydeki amca oğlunun talip olduğu, ancak ailenin kızını bunlara vermeyerek teyze oğlu ile nişanladığı belirtiliyor. Saldırı sebebiyle 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Köylüler, güvenlik güçlerinin olaydan 2 saat sonra geldiğini iddia ediyor.



Köylüler anlatıyor; "Her taraf cenazeydi, Kız meselesi değil, Husumet yok"
15 haneli Bilge köyünde yaklaşık 100 kişi yaşıyor. Yüksek bir tepede kurulu olan köyün alt tarafı düzlük ovaya sahip. Köyün arka tarafı ise dağlık bölgeye uzanıyor. Köyü akşamları 2-3 kişilik korucular koruyor. 1990'lı yıllarda PKK baskınına uğradığı belirtilen köyde 6 korucu öldürülmüştü. 2 yıl önce ise köye gelen 2 teröristin korucular tarafından öldürüldüğü ifade ediliyor.

Katliamda hayatını kaybedenler için mezar yerleri kazılıyor
Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde düğün evine düzenlenen silahlı saldırıda ölenler için köy mezarlığında kazılar başladı. Köyün yaklaşık yarısının hayatını kaybettiği olayda mezar yerlerini, olaydan sağ kurtulanlar ile çevre köylerden gelenler yapıyor. Mezar kazımı için köye kepçe getirildi. Köyün alt tarafında bulunan mezarlığa cenazelerin ne zaman defnedileceği henüz bilinmiyor. Cenazelerin 36'sının Mardin Devlet Hastanesi'nde, diğerlerinin ise Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde bulunduğu belirtiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.