Pakistan Talibanı: Ya öleceğiz ya da ilerleyeceğiz


Swat ve Buneyr'i de içine alan Malakand bölgesinde Pakistan askerinin başlattığı çatışmalar giderek yoğunlaşıyor.


Pakistan'ın kuzey batısındaki Swat vadisinde hükümet kuvvetleri ve Taliban güçleri arasında yaşanan çatışmalar sebebiyle, halk bölgeyi terkederek geçici kamplara sığınıyor.

El Cezire'nin haberine göre, Pakistanlı üst düzey bir hükümet yetkilisi Khusal Han, halka Swat vadisinden ayrılmalarını tavsiye etti. Khushal Han, ayrıca Kuzey Batı Cephe Eyaleti'ndeki yetkililerin Buneyr'deki çatışmalardan onbinlerce kişinin kaçarak kamplara sığındığını da söyledi, mültecilere yardım çağrısında bulundu.

TALİBAN: BAŞKA KAPI BIRAKILMADI, YA ŞEHİT OLACAĞIZ YA DA İLERLEYECEĞİZ

Bu arada, Taliban; hükümet ve Taliban güçleri arasında varılan barış anlaşmasının çökmekte olduğunu bildirdi. Swat'taki Taliban sözcüsü Muslim Han, Pakistan hükümeti ve orduyu, ABD'nin yardakçıları olarak niteledi.

Han, "Her türlü anlaşmayı ihlal etmeye devam ediyorlar. Böyle devam ederse, hiç bir anlaşma ve hiç bir ateşkes olmayacak. Bu bizim ordu değil, bu bizim hükümet değil. Bunlar Amerikalılardan daha kötü düşman. ABD yardakçıları. Şimdi anlaşıldı. Ya şehit olacağız ya da ileri yürüyüşümüze devam edeceğiz." dedi.

Swat'a komşu Buneyr'de hükümet ve Taliban kuvvetlerinin arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine, hükümet ve Taliban arasında Malakand bölgesinde barış karşılığında şer'i hukukun uygulanması ile ilgili Şubat'ta imzalanan anlaşma neredeyse geçersiz hale geldi. Swat ve Buneyr Malakand bölgesine dahil.

İslamabad'taki El Cezire muhabiri Shoail Rahman, bölgedeki halkın ne yapacağını bilemediğini ve hükümet ve hükümet kuruluşlarının halka hangi yöne gitmeleri gerektiğini söyleyemediğini belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.