Türkan Saylan öldü!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın sabah saatlerinde hayatını kaybettiği İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi önünde, doktorları basın açıklaması yaptı. Saylan'ın 19 senedir meme kanseri tedavisi gördüğünü belirten doktorları, bilincinin son 24 saatte kadar açık olduğunu belirtti. Doktorları Seylan'ın ölüm sebebini ise vücuttaki organların genel yetersizliği olarak açıkladı.

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi önünde hayatını kaybetmesi üzerine doktorları hastane önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Uzman Dr. Yavuz Dizdar, Saylan'ın 19 senedir Onkoloji Hastanesi'nde meme kanseri tedavisi gördüğünü belirtti. Sürecin 7 yılının ilerlemiş hastalık tablosu şeklinde seyrettiğini belirten Dizdar, "Tedavi konusunda tıbbın sunduğu bütün olanaklar kullanılmıştır. Buna karşılık son 2 haftalık süreçte vücut fonksiyonlarının tedrici olarak bozulması üzere onkolojik tedavi sonlandırılmış, destek tedavisi ise sürdürülmüştür. Sayın Saylan bütün girişimlere rağmen bu sabah 04.45'de hayata gözlerini yummuştur. " diye konuştu.

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Saylan'ın doktorlarından Pınar Saip, Saylan'ın bilincinin son 24 saate kadar açık olduğunu aktardı. Saylan'ın son 24 saate kadar suyunu içip dondurmasını yediğini belirten Saip, basın mensuplarının soruları üzerine Saylan'ın, "Ben bütün randevuları tamamladım. Bana düşen bütün görevleri yerine getirdim ölüme hazırım. " mesajını verdiğini belirtti.

Saip, Saylan'ın vücuttaki organların genel yetersizliği sonucu hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Saylan'ın Ergenekon operasyonlarının 12. dalgası kapsamında aranan evinin önünde de ilginç gelişmeler yaşandı. Saylan'ın evinin duvarlarına yazılan yazılarda kullanılan, "Bunların hesabı bir gün sorulur", "Seni kurda kuşa yem etmeyeceğiz" şeklindeki tenditvari ifadeler dikkat çekti.

SAYLAN'IN ÖLÜMÜ İLE İLGİLİ GELİŞMELER

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan'ın hayatını kaybetmesi üzerine bazı yakınları ve komşuları evinin önüne geldi. Bogaziçi Arnavutköylüler Derneği üyeleri de Saylan'ın evinin önüne çiçek bıraktı.

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi'nde hayatını kaybetmesi üzerine bazı sevenleri ve komşuları Arnavutköy Beyazgül Sokak'taki bulunan evinin önüne gitti. Saylan'ın evinini önüne gelen Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği üyeleri evin kapısına "Türkan Hoca sen rahat uyu, çağdaş yaşama, çağdaş eğitime ve okuttuğun binlerce öğrenciye sahip çıkacağız." yazılı kağıtlar yapıştırdı. Bazı dernek üyeleri kapıya çiçekler bırakırken, bu sırada bazı vatandaşların da gözyaşı döktüğü görüldü. Serap Güngör Ayse isimli bir ÇYDD üyesi bir kadın ise Saylan'ın evinin önüne gelerek Yasin-i Şerif okudu.

SAAT 10:20


Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan'ın Cenazesi İstanbul Tıp Fakültesi Morgu'ndan çıkarıldı. Saylan'ın cenazesinin Zincirlikuyu Mezarlığı Gasılhanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

2 yorum:

  1. herkes verdiği mücadelenin üsütüne bir hayat inşa eder..saylan bir mücadele verdi ve onunla öldü.bundan onra küfrettiği karşı çıktığı eğitimiyle binlerce kzıın kanına girip yoktur dediği rabbimizin huzurunda.
    yaşasın zalimler kötüler ahlaksızlar fasidler için cehennem..
    hz alinin bir yahudiyle yaptığı allah tartışması aklıma geldi.ne diyordu Ali: eğer llah yoksa ve senin dediğin doğruysa ben boş bi şeye inanıyorum demektir.bi kaybım olmaz.
    ama eğer ki varsa;ben doğru söylüyorsam sen neler kabebedeceksin...

    saylan kaybetii..

    YanıtlaSil
  2. adsızımmmMayıs 23, 2009

    ben hiç bi yerde sayın saylan'ın allah yoktur dediğini duymadım. hiçkimse allahın rahmetinin gücünü bilemez ve bundan dolayı hüküm veremez allah rahmet eylesin nur içinde yat türkan hocam

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.