T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) 2 gün sonra Lübnan secimlerini Hizbullah kazanir. Korksun siyonist ve emperyalistler


Sunday Telegraph, Lübnan Seçimlerinin Galibini Açıkladı
 
 
İngiltere'de yayın yapan Sunday Telegraph gazetesi, 7 Haziran'da Lübnan'da yapılacak tarihi genel seçimleri kimin kazanacağını açıkladı.

04/06/2009

Gazeteye göre Lübnan seçimlerini az bir farkla Hizbullah ve müttefiklerinin kazanacağını duyurdu.

Gazete Lübnan'da yaptığı kamuoyu araştırmasına dayanarak yayınladığı haberinde, Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun'un da desteğini alan Hizbullah'ın seçimden zaferle çıkarak Lübnan hükümetini kuracağını belirtti.

Gazeteye göre Ulusal Özgürlük Hareketi 30, Hizbullah ve Emel Hareketi'nden oluşan şii bloku 35 milletvekili çıkararak, hükümeti kurmaya hak kazanan taraf olacak.

8 Mart İttifakı olarak da bilinen Ulusal Özgürlük Hareketi, Emel ve Hizbullah çıkaracağı 65 milletvekiliyle Lübnan Meclisi'nde çoğunluğu elde etmiş olacak. Bilindiği üzere Lübnan Meclisi'nde 124 milletvekili yer almakta.

Hizbullah'ın seçimleri kazanması halinde Amerika'nın Lübnan hükümetine verdiği desteğin kesilmesi bekleniyor. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, geçtiğimiz hafta Lübnan'a yaptığı ziyarette, 14 Mart İttifakı'nı desteklediklerini açıkça ilan etmişti.

Hizbullah'ın seçimleri kazanması halinde, Amerika'nın tam aksine Lübnan hükümetiyle İran arasında sıcak ilişkilerin kurulması bekleniyor. Hizbullah'ın Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah da İran'ın Lübnan ordusunu desteklemeye hazır olduğunu ilan etmişti.

İsrail de Amerika gibi Hizbullah'ın Lübnan seçimlerini kazanmasından rahatsız olacakların başında geliyor. İsrail Savaş bakanı Ehud Barak, Hizbullah'ın seçimleri kazanması halinde, Lübnan'ın İsrail saldırısıyla karşı karşıya kalabileceği tehdidinde bulunmuştu.

İSRA HABER




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.