(anadoluhaber) AW: {Arena-siyaset} YİRMİ İKİ BİN KİLİSE

Ben Türkiyedeki duruma iliskin bir degerlendirme yapamam, ancak Avrupa'da, basta  Hollanda olmak üzere, yeterli  Papaz ve giden insan bulunamadigindan Kiliseler kapanmakta, hatta satilmaktadir. En fazla kan kaybina Katolik kilisesinin ugradigi gözleniyor.

Bizim Almanya'da 870 kadari Diyanet'e, 400 kadari Milli Görüs'e geriye kalanlarida diger cemaat ve ülkelere ait yaklasik 2000 civarinda Camimiz bulunmaktadir.
Alman anayasasina göre her grup özgürce kendi ibadethanesini acabilir, ancak izin, insaat vb konularinda yetki tamamiyle yerel yönetimlere birakilmistir. Bu nedenle yerel yönetimler sudan bahanelerle normal standartlarda Cami yapimina , cesitli bahanelerle izin vermemeye calismaktadirlar. En son Köln kentinde büyük mücadelelerden sonra, eski Ditib camisinin yerine modern bir caminin yapim izni alindi.
Pro Köln adli karsit hristiyan gruplarin eylemlerinide hepiniz bilyorsunuzdur.

Konumuza dönersek, eger Hristiyanlara böyle kolayliklar saglaniyor ve yeni kiliseler acliyorsa, Hristiyanlarin stratejik olarak, fakir ve egitimsiz toplumlara yöneldikleri
degerlendirmesinde bulunabiliriz.  Bu ise gelecekteki  sonuclari itibariyle pekte sevimli olmayan bir durumdur. Egitimsiz kitleler, hangi inanc grubundan olursa olsun Fanatik olurlar ve tehlikelidirler..

Bu iddia son derece vahimdir, eger dogruysa, AKP  icin söyleyecek söz kalmamis demektir.  Yakinda Türkiyedekileri, yapilanlara, alistirma denemeleri baslayacak demektir. Hristiyanlastirilan Türklerin ne zaman ses verecegini bekleyebiliriz.(sayilar ve olayin boyutu o zaman daha net anlasilir)



--- Nihat ESKİ <nihateski@gmail.com> schrieb am So, 7.6.2009:

Von: Nihat ESKİ <nihateski@gmail.com>
Betreff: {Arena-siyaset} YİRMİ İKİ BİN KİLİSE
An: arena-siyaset@googlegroups.com
Datum: Sonntag, 7. Juni 2009, 2:13

Bu haber DOĞRUYSA ? Dünya'da bu kadar kısa sürede bukadar kilise açılışı, bakımı, vs. faaliyete geçmesi'nin bir örneği varmı'dır ?.. Benim bildiğim Atina'da 1 (bir) Cami var, ona da yeni izin verdiler.  Bütün Avrupada  Cami minarelerinin boyu kilise çan'ın dan yukarı olamaz. genellikle var olan Cami'lerimiz de,(birkaç mütesna olabilir) ya apartman dairesi'dir veya sanayi sitelerinde..varsa aksini bilen söylesin...              Saygılarımla  Nihat Eski


Biz  Müslüman'ız diyen,  AKP İKTİDARI  6,5 yılda 22 000 (yirmi iki bin) Kilise açtı, Masal kitaplarına 13 HAVARİLERİN  RESİMLERİNİ BASTI....         http://www.bizimkocaeli.com.tr/Siyaset/2747-BizMusluman%E2%80%99izdiyenAKP22binkiliseacti.html
   .

--
             NE  SAĞ, NE SOL,                
   KEMALİZM  EN  GERÇEKÇİ  YOL,
   NE  MUTLU  TÜRK'ÜM  DİYENE
   .



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.