T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Ekonomik Krizin Suçluları

Ekonomik Krizin SuçlularıBizlere “Küresel ekonomik kriz” olarak tanıtılan başta ülkemiz piyasasını kilitleyen, ticari hayatın durgunlaştıran, alış – verişi donduran, üretimi durduran, ihracatı frenleyen ve birçok işçinin işten çıkarılmasına sebep olan olayın sebebi ve....
 
Ekonomik konular yazı serisi (8)                                               nevzatlaleli@gmail.com

       Bizlere “Küresel ekonomik kriz” olarak tanıtılan başta ülkemiz piyasasını kilitleyen, ticari hayatın durgunlaştıran, alış – verişi donduran, üretimi durduran, ihracatı frenleyen ve birçok işçinin işten çıkarılmasına sebep olan olayın sebebi ve müsebbipleri (sebep olanları) artık açığa çıkmıştır.

       Ülkemizin 100 adet vergi rekortmeni” olarak ilan edilen listeye girebilenler veya listenin başına yerleşerek büyük paralar kazanan kuruluşlara (ilk on bir) bir bakalım.

       İŞTE ŞAMPİYONLAR(!) TAHAKKUK TUTARI  KURUMLAR (TL)

       1. TÜRKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. ………..    675.780.829,44

       2. TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. ………………  641.575.081,93

       3. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. GEN. MÜD. ………..    598.317.075,02

       4. İŞ BANKASI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ…………    369.843.491,33

       5. TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş……………….    361.915.746,06

       6. MERKEZ BANKASI A.Ş……………………………..   339.854.214,78

       7. AKBANK T.A.Ş. UMUM MÜDÜRLÜĞÜ…………..    338.323.623,10

       8. TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.GENEL MÜD……   243.239.521,18

       9. TÜRKİYE PETROLLERİ A.O………………………..   204.795.675,76

       10. VAKIFLAR BANKASI T.A O.GENEL MÜDÜR…… 198.859.315,54

       11. YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş……………………. 187.589.558,14

       ALO DEMEKLE MEMO KURTULMUYOR

       Yukarıdaki listeden de görüleceği gibi ülkemizde üretim, imalat, istihdam, ihracat gibi reel (gerçek) kalkınma konularıyla uğraşanlar değil ama laf ve finans sektörünün bir “süngerin emerek şişmesi gibi” zengin olanlar almışlardır.

       Evet. Biz millet olarak çok konuşuyoruz ve ama bilelim ki boş konuşuyoruz. Bir yılda yaptığımız konuşmaların tutarı sadece iki kuruluşta (TURKCELL ve TELEKOM) Bir trilyon, üç yüz on yedi milyar üç yüz elli beş milyon… TL =Eski para değerimize göre Bir katrilyon, üç yüz on yedi trilyon, üç yüz elli beş milyar… lira= tutması, halimizin perişanlığını göstermektedir?

       Alo, demişiz elin adamalarına katrilyonlarca para kazandırmışız. Onlar bizden bu paraları almışlar, hükümetimiz de onları şampiyon ilan etmiş. Ama millet olarak biz yokluk ve kıtlık içerisinde krizlerle boğuşurken onlar kârlarına kâr katmış ve vergi rekortmenleri olmuşlar. Tabii vergilerini ödeyeceklermiş...

       Allah aşkına… Peki, ne olmuş hangi derdimize çare bulunmuş, bu kadar konuşmayla.... Kaç işyeri kapanmaktan kurtulmuş, kaş işsize yeniden iş bulunmuş, kaç parasızın cebine üç – beş kuruş para girmiş? Ekonomik düzenimiz kimin veya kimlerin refahına çalışmış? Bunlar açıkça görülmüyor mu bu listeden…Devamı


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.