(anadoluhaber) FW: AKP FG ve TSK yada LOZAN



--- azmi berberoglu <azmiberberoglu@msn.com> schrieb am So, 28.6.2009:

Von: azmi berberoglu <azmiberberoglu@msn.com>
Betreff: FW: AKP FG ve TSK yada LOZAN
An: "Azmi BERBEROGLU" <azmiberberoglu@yahoo.de>
Datum: Sonntag, 28. Juni 2009, 22:13



Öndeki ağaçlardan arkadaki ormanı gözden kaçırıyoruz.
Eğer adına Ergenekon denen ve bazı malum medya organlarının daha sonuçlanmadığı halde ETÖ(ergenekon terör örgütü) kısaltmaları kullandığı bu tertip sürecini tarafsızca değerlendirirsek bu olayın buzdağının sadece görebildiğimiz kısmı olduğu sonucuna ulaşırız.
Bu tertip sadece sapla samanı birbirine karıştırarak işi yüzüne gözüne bulaştıran bir kaç ahmağın işi değildir.
Öncelikle "ERGENEKON" gibi türkiye insanı için mitolojik değeri olan bir kavramın (belirteyim ben kafatasçı değilim) aşağılanması, degrade edilmesi, gerçekten üzerinde şaibeler dolaşan bazı isimlerle TSK da görevi zamanında halkın sempatisini kazanmış üst düzey komutanların, yurtseverliği tartışılmaz aydınlarımızın ve nihayet gurur duyabileceğimiz bilim insanlarımızın, kısaca POTANSİYEL YURTSEVER insanlarımızın ,bir arada harmanlanması nedense çok fazla Yiu Es Ey kokmaktadır. Buram buram senatör Mc Carthy.
Bu arada işlenen hukuk ihlallerini, servisleri, basında hedef göstermeleri ve şerefsizce uydurulan karalama ve yalanları detaylandırmayacağım.
Aslında ben konunun sadece TSK olarak değerlendirilmesini, yanlış değil ama eksik buluyorum. Doğrudur , zira TSK yapısı itibarıyla Cumhuriyetin kurucusu ve bekçisidir. Bu bağlamda karşıdevrimci güçler tarafından saldırılara maruz kalması anlaşılır. Ancak eksiktir, çünkü burada gerçek amaç kapanmamış bir sayfayla ilgilidir ve bu sayfanın adı LOZAN'dır. Emperyalizm Lozan'da istemeyerekte olsa geri adım atmış ve bunu hazmedememiştir.
Emperyalizm T.C. ni asla affetmemiştir, bunu en güzel ifade eden örneklerden biri Winston Churchill'in söyleminde dile gelir;
-"...Türklerin daha üzerlerinde hristiyan kanı tüterek, başıboş ve korkusuz bir Fatih gibi Avrupa'ya tekrar ayak basmaları, savaşta bütün olup bitenlerden sonra, Müttefikler için, şerefsizliklerin en büyüğü demektir."
Tüm bu saldırılar, iftiralar, karalamalar, yalanlar, yerli işbirlikçilerin, efendileri emperyalistlerce hazırlanan senaryoları uygulamalarından başka bir şey değildir.
Ne dinler arası kardeşlik zırvaları, ne Obama'nın islam açılımı uyutması yanıltmamalıdır. Türkiye Emperyalizm açısından doğu ve islam dünyası için çok kötü bir örnektir.Ulusal bilinci yerleşmiş, istikrarlı bir Türkiye, adı geçen bölge halkları için gıpta ve taklit edilecek bir ülkedir, bu nedenle yerleşik işbirlikçiler eliyle T.C. olabildiğince zaafa uğratılmalı, ekonomisi, özellikle endüstriyel üretim ve tarım yok edilmelidir. Ancak böylelikle oluşturulacak ikinci ve batı kontrollü İran modeli bir Türkiye Sevr'i hazmedebilir, ve hortlamasına izin verir.
Ne dersiniz, bu tablo şu anki görünümümüze uyuyor mu ?
Nitekim bu konuda en elverişli ortam da aşağı yukarı son yedi yıldır yaşanmaktadır. Ekonomik alanda özelleştirme adı altında çekilen peşkeşler artık en bilgisiz insanımızın bile farkeder hale geldiği somut oluşumlardır. Tarım neredeyse yok edilmiş durumdadır. Dolaylı vergiler sayesinde artık ülke insanımızın yaşaması LÜKS olmuştur.
Sevr paranoyası diyebilirsiniz, ancak oluşturulan gündemlere baktığımızda, Ruhban okulundan, sınır boyu topraklarını peşkeş çekme aşkına değin bir dizi konunun, Sevr'in yırtılan yapraklarında birer karşılıkları olduğunu görmekteyiz.
En son sabaha karşı(27/06/2009), medyanın tabiriyle"acele ile" , görünüşte "sivillerin askeri mahkemede yargılanmasını engeleme", öte yandan "askerleri -son belge örneğinde olduğu gibi rasgele uyduralacak iftiralarla- sivil mahkemelerde yargılama" yolunu açan bir ceza kanunu değişikliği çok düşündürücüdür. Asla girilme olasılığı olmayan bir AB için "uyum yasası" kılıfı bu değişime gerekçe gösterilmektedir.
Dedesi hakkında "Kubilay katili" iddialarına yanıt veremeyen, devletin yönetim kademesine gelmiş bir zatın , "İyiki bu komutanlarla savaşa girmemişiz" türü tahrik ve benzeri hakaretleri pervasızca yapabilmesi tesadüf ya da bireysel haddini bilmezlik olarak değerlendirilmemelidir. Bunlar çok yönlü bir stratejinin parçaları gibi görünmektedir.
Tüm uygarlığın benimsediği "suçu kanıtlamak iddia sahibinin yükümlülüğüdür" ilkesine rağmen uydurdukları neredeyse kesin, hukuksal hiç bir geçerliliği ve değeri olmayan sahte bir belge nedeniyle TSK nın -bir anlamda- kendini savunmak zorunda bırakılması, buna rağmen çanak yalayıcı medya mensupları ve diğer işbirlikçilerin hala "dediğim dedik" mantığıyla orduya saldırması izaha gerek bırakmayacak kadar açık bir ihaneti çağrıştırmaktadır.
Yine çok ilginç olan "AKP ve Fethullah Gülen" şeklindeki komplo başlığının çok doğal bir şeymiş gibi kabul görmesidir. Bir anlamda iktidar temsilcileri bu kavramların yanyana olmasını doğal gördükleri izlenimi vermektedir.
Bu gelişmeler ışığında olayları basit bir ordu - iktidar çekişmesi ya da halk deyimiyle liderlik vasfının "sürtsen bulaşmayacağı" bir soytarının marifetleri olarak değerlendirmek yanlış olacaktır. Çünkü şu an sahnede samuray görünümünde palyaçolar vardır, rollerini öğretenler sahne dışında gelişmeleri izlemekte ve muhtemelen yeni senaryolar üretmektedir.
Yaşadıklarımızın nedeni ve hedefleri bellidir, başlangıç düğmesine 1946 larda basılmış, şimdilerde ise artık gizleme gereği görmeksizin açıktan karşı devrimi yerleştirme aşamasına gelinmiştir.
Cunhuriyet dostları ve vatanseverlerin uyanık olmaları, dikkatlerini dönen dolaplardan ayırmamaları hayati önemdedir.
Tüm yurtsever kardeşlerimi selamlıyorum.


Windows Live™: Keep your life in sync. Check it out!

See all the ways you can stay connected to friends and family


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.