T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Üretim Durdu!

 
ÜRETİM  DURDU!

 

 

 

            Anadolu’da yaşayan halkın hükümetin İMF’ye endeksli ekonomik politikaları yüzünden üretimin gerilemesi, durması sonucu işsizliğin artmasına ve gelirlerinin düşmesine bağlı olarak altına bağlı birikimlerini satmak zorunda kalması kötüdür. Çok üzücü bir durumdur. Ama daha kötüsü bu üretimdeki gerileme devam ederse altından sonra sıra üretim araçlarına gelecektir.

 

            İnekler kesilecek, tarlalar satışa çıkarılacaktır. Bunlara neden hep hükümetin İMF, ABD ve avrupa’ya vermiş olduğu sözlerdir. Bir duyuma göre TÜRKİYE tüm tarım bitkileri ve tahılı ABD’den ithal etmesidir. Ki bu şekerde yapılmaktadır. Son yıllarda yapılan KOBİ yatırımları haraç mezat pazara dökülecektir. Üretim ve gelir olursa insanlar tekrar altın satın alabilir. Bu da ancak İMF, ABD ve AB politikalarından uzak kalmakla sağlanabilir. Böyle bir politika izlemek de  bu hükümet dahil hiçbir hükümetin uygulayacağı bir yol değildir.

 

            Üretim araçları satılmaya başlarsa (inekler, tarlalar, imalathaneler, makineler, atölyeler, fabrikalar) eski güzel günlere tekrar dönme artık mümkün değildir. Üretim tesisleri (özellikle fabrikalar, makinalar) “Bugün sat, yarın yenisini alırsın ve üretime başlarsın” türü değerler değildir. Her duran tesis, kapanan işletme yılların birikimi yanında müteşebbis gücün, deneyimli emek gücünün yok olması demektir.

 

            Açıklanan üretim endekslerde tehlikenin boyutu daha açıkça görülmektedir.

 

            Üretemeyen ve geçinme sıkıntısı çeken insanlar kendi derdinde, politikacılar ve iktidar ise birilerini memnun etme, gözüne girme derdindeler.

 

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

18.06.2009

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.