İşte 2040 yılında Türkiye haritası


George Friedman, bütün dünyanın gündemine bomba gibi düşen Gelecek 100 Yıl kitabında Türkiye'nin yerini haritayla anlattı...

George Friedman, bütün dünyanın gündemine bomba gibi düşen Gelecek 100 Yıl "21. Yüzyıl İçin Öngörüler" kitabında "21. yüzyılda ihtiyarlayan Avrupa, bugün elinin tersiyle ittiği Türkiye'nin genç nüfusunu çekmek için "promosyon" yapar hale gelecek. AB -hâlâ var olacaksa- tam üyeliği Türkiye'ye altın tepside sunacak. Aynı şey ABD için de geçerli olacak. Meksika'nın genç nüfusuna "bonus" dağıtacak." diyor. Ve 2040 yılındaki Türkiye'nin dünyadaki yerini anlatmak için Türkiye'nin haritasını sunuyor.

21. yüzyılın yeni büyükleri
Friedman "21. yüzyılın "süper devleti" gene ABD olacak. Avrupa çağı kapanıyor. Amerika çağı daha yeni başladı. Diğer büyük güç Japonya olacak.Rusya bir kez daha dağılacak. Hindistan da umut vermiyor.
Çin'in dünyaya açılışında bu bir "ilk" değil. Daha önceleri olduğu gibi gene çökecek. Ya 21. yüzyılın yeni büyükleri?.. Bunlar Türkiye, Polonya ve Meksika olacak." diyor.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ...

* Gelecek yüzyılın süper güçleri Çin ve Rusya değil; Türkiye, Japonya, Meksika ve Polonya olacak. Türkiye’nin dünyadaki siyasi etkisi 2050 yılında Osmanlı haritasını andıran bir
görüntü oluşturacak.


İSLAMCI MİLİTANLARLA SAVAŞ BİTİYOR

* ABD’nin şu an üzerine eğildiği İslamcı militanlarla savaş konusu 21’inci yüzyılla birlikte tarihin derinliklerinde kalacak.
RUSYA VE ÇİN

* Rusya ve Çin gibi güçler için önümüzdeki yüzyılda endişelenmeye gerek yok. Bu ülkeler komünizme benzer çöküş yaşayacak. Rusça veya Çince’yi bırakın, Türkçe, Japonca, Polonya ve Meksika dillerini öğrenmeye bakın.
ABD, TÜRKİYE İLE JAPONYA İLE ÇATIŞACAK

* Yüzyılın sonlarına doğru ABD ile Türkiye-Japonya ittifakı arasında bir çatışma yaşanacak. Bu savaş bugüne kadar var olan klasik silahlarla yapılan savaşlardan tamamen farklı olacak. Yani bugünden bir tür bilim kurgu gibi görünen bir savaş yaşanacak. 21’inci yüzyılın gidişatını bu savaşın sonucu belirleyecek.


Ortala

3 yorum:

  1. eh ne diyelim elin oğlu görmüş yazmış, bize de dua niyetine almak ve inşallah olur diyerek bu idealin gerçekleşmesi uğruna ihlasla çalışmak düşüyor.. Dursun Eliaçık

    YanıtlaSil
  2. İnşallah hayırlısı olsun ülkemiz için

    YanıtlaSil
  3. Diyecek tek bir şey kalıyor Allah Bize Sabr ve Kuvvet versin. Hepimizi islah etsin ki Bu İmtihanı Başarıyla Geçelim.... Kemal Özcan.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.