.:: KomploTeorileri ::. mayın

Mayın

              En çirkin silahtır. Kimi öldüreceği belli olmaz.Habersizce can alır,can yakar.Yılan kadar sinsi bir lanettir.

            Kara mayını,deniz mayını,tuzaklı mayın gibi türleri vardır. Cep telefonları ve telsiz yardımı ile patlatılabilen türleri günümüzde öne çıkmaktadır.

            Araçları tahrip etmek,hasar vermek veya personeli öldürmek,yaralamak,tesirsiz hale getirmek amacıyla tasarlanan, genelde koruyucu bir kaplama malzeme içinde bulunan, bir patlayıcıdır.

            Toprağa döşenmesinin maliyeti sadece 3-5 dolardır.

            Mayınlar bir kişinin mevcudiyeti,yaklaşması veya teması ile infilak edecek şekilde biçimdedir ve bir veya birden fazla kişiyi etkisiz hale getirebilir.

            75 yıl boyunca, hiçbirşeyden etkilenmeden aktif olarak toprağın altında kalabilen mayınlar, kurbanlarını aramaz;kurbanların kendisine gelmesini bekler. Kimlik sormadan çocuk,yaşlı ve kadın gibi masumları da öldürebilir veya sakat bırakabilir.

            Şu anda dünyanın en büyük mayın imalatçısı İtalya'dır.

            Türkiye topraklarında gömülü vaziyette 1 milyona yakın mayın olduğu bilinmektedir.

            Türkiye, 2003 yılında,anti personel kara mayınlarının kullanılmasını yasaklayan "Ottawa Sözleşmesi'ni" imzalamıştır. Bu sözleşme gereğince bütün mayınları 2013 yılına kadar temizlemek zorundadır.

            Mayınların temizlenmesi pahalı bir iştir.Kim yapar,ne için yapar bu o kadar önemli bir konu değildir. Özellikle sapla samanı karıştırıp, alakasız bağlantılar ve paranoyalar icat etmek kimseye bir şey kazandırmaz. Statik politikalar çürümeye yol açar, ardından da yok olur gidersiniz. Dinamik olan ve kavgada ilk yumruğu atan her zaman avantajlıdır.

          Türkiye güçlü ve uzun yolculuk yapan bir dünya devletidir.

          Uzun yolculuklarda küçük istasyonlarda zaman kaybedenler, beyin kapasitesi küçük olanlardır. Onların zaman kaybetmesinde bir mahsur yoktur ama canların kaybedilmesi vicdan sahipleri için kabul edilebilecek bir şey değildir.

           İnsanı yaşatırsanız devlet yaşar.

           Mayınların temizlenmesi evet risklidir,pahalıdır ve bedeli ağır bir iştir ama yine de herşeye rağmen insan hayatından daha önemli değildir!

          Mayınlar temizlensin,insanlar ölmesin!!! 



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.