Patani'de Müslümanlara Sadırdılar

Tayland işgalindeki Patani’de Müslümanlara yönelik saldırılar artarak sürüyor. Askerler namaz kılanlara ateş açtı. 10 Patanili şehit oldu

Haber: Adem Özköse

Bir Güneydoğu Asya Ülkesi olan ve Tayland Yönetimi tarafından işgal altında tutulan Patani’de Müslümanlara yönelik saldırı ve işkenceler artarak sürüyor. Patani’nin Narativa Bölgesi’ndeki Mantikahta Camii’ni basan 50 kadar Taylandlı asker namaz kılan halka ateş açtı. Akşam namazı esnasında meydana gelen olayda aralarında cami imamının da bulunduğu 10 Patanili Müslüman şehit olurken , 11 kişi de yaralandı. Camiye yapılan baskın sonrası Narativa ve Yala’da Patanili Gençlerle Tayland Polisi arasında sokak çatışmaları yaşandı. Çıkan olaylarda 50’den fazla kişinin yaralandığı haber veriliyor.


5 MİLYON MÜSLÜMAN YAŞIYOR


Patanililer ırk olarak tıpkı Malezyalılar gibi Malay Irkı’ndan geliyorlar. 12. Yüzyılda Çin’e ticaret için giden Yemenli Tüccarlar vasıtasıyla İslam’la tanışan Patanililer, 15. Yüzyılda Patani İslam Krallığı’nı kurdular. İslam Krallığı döneminde Patani Güneydoğu Asya’nın en önemli ilim, kültür ve ticaret merkezi haline geldi. Yeraltı kaynakları bakımından oldukça zengin olan Patani, 1900`lü yılların başında İngilizler tarafından işgal edildi. İngiliz işgaline karşı çıkan Patani Halkı’nın bu direnişi Osmanlı Sultanı 2. Abdulhamid tarafından yoğun şekilde desteklendi. İngilizler, tıpkı Ortadoğu’da yaptıkları gibi Güneydoğu Asya`yı da cetvellerle sınırlara ayırdılar ve Patani`yi Budist Tayland Hükümeti`nin yönetimine verdiler. 5 milyon Müslüman`ın yaşadığı Patani`de 30 bin kişi Yala, Narativa, Satun, ve Songlo`daki toplama kamplarında tutuluyor. Aralarında kadın, yaşlı ve küçük yaştaki çocukların da bulunduğu bu toplama kamplarında sık sık işkence, tecavüz ve darp olayları yaşanıyor.

1 yorum:

  1. devletim nerede
    ümmetin abisi nerede
    büyük türkiye nerede
    dünyayı 1000 yıl İSLAM NİZAMIYLA YÖNETEN DEVLETİM nerede

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.