Venezuela'da bu içecek yasak!


Venezuella'nın başkanı Hugo Chaves, Çarşamba günü Coca-Cola co. şirketinden, sağlığa tam tanımlanmamış zararlar verdiği gerekçesiyl, Cola Zero adlı ürününü Güney Amerika ülkelerinden çekmesini talep etti.

Reuters'in haberine göre kabinenin Sağlık Bakanı Jesus Mantilla Cola Zero'nun içeriği ile ilgili tıbbi ve bilimsel araştırmalar devam ederken bu ürünün raflardan kaldırılmasını ve satışının durdurulmasını duyurdu.

Coca-Cola yaptığı açıklamada ürünün hiçbir zararlı madde içermediğini ama araştırma ve soruşturma sürdüğü müddetçe bu ülkedeki üretiminin ve saışının durdurulacağını bildirdi.

Daha önce de Türkiye'de Reklam Kurulu, Coca-cola Zero ve Pepsi Max Ürünlerinin 'Sıfır Şeker' Reklamlarının Tüketiciyi Yanıltıcı Olduğu Gerekçesiyle, Her İki Şirkete Reklamları Durdurma ve Şirket Başına 60 Bin YTL İdari Para Cezası Verilmesini kararlaştırmıştı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'na yaptığı şikayette, "Zero (sıfır) şeker" veya "şekersiz maksimum tat" gibi sloganlarla piyasaya sürülen ve birden fazla kimyasal tatlandırıcı çeşidini içinde barındıran bazı ürünler ile içeriğinde şeker yerine nişasta bazlı şeker kullanılan ürünler için yapılan yanıltıcı reklamlar yoluyla pancar şekeri kötü bir ürünmüş gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade etmiş ve ceza verilmesi karara bağlanmıştı.

1 yorum:

  1. arastırmalar devam ederken durdurma karrı çok anlamsız çünkü zararlı olup olmadığı bilinmiyo bile.. ayrıca tatlandırıcı her urunde var bir sorun oldugunu zannetmiyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.