Zahedan Sünnileri’nin imdat çığlığı


İran’ın Zahedan kentinde güvenlik güçlerinin Sünnilerin camilerine, iş yerlerine ve evlerine ateş açtığı ve şu ana kadar 8 Sünniyi öldürdüğü bildirildi.

İran’ın Zahedan kentinde güvenlik güçlerinin Sünnilerin camilerine, iş yerlerine ve evlerine baskınlar düzenleyerek ateş açtığı bildirildi.

Bölge ülkeleri devlet başkanlarından acil yardım çağrısında bulunan Zahedan Sünnileri, Tahran Yönetimi’ne baskı yapılmadığı takdirde çok kan akacağı uyarısında bulundu.

İran güvenlik güçlerinin Sünnilere yönelik katliamında şu ana kadar 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin yaralandığını belirten Zahedan Sünnileri, saldırılarınd evam ettiğini bildirdi. İran’ın Zahedan kentinde bir Şii camisinde meydana gelen patlamanın ardından İran Hükümeti, saldırı sırasında gözaltında olan üç Sünniyi saldırının sorumlusu oldukları gerekçesiyle dün idam etmişti.

İnsan hakları örgütleri suçlarını itiraf ettikleri söylenen zanlıların idam edilenlere baskı yapıldığını ve adil bir yargılamanın yapılmadığını açıkladı.

Zahedan’da Şii camiine düzenlenen saldırının sorumluluğunu Cundullah (Allah’ın Ordusu) adlı Sünni muhalif örgütü üstlenmiş ve El Arabiya televizyonunu arayan bir kişi, intihar saldırısının, seçim stratejisini koordine etmek için camide toplanan İran birliklerini hedef aldığını söylemişti.
SÜTUNHABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.