Albay Dursun çiçek tahliye edildi


AK Parti ve Gülen'i bitirme planı olarak kamuoyunun duyduğu planda imzası bulunduğu iddia edilen ve dün çıkarıldığı Beşiktaş Adliyesi'nde Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Albay Dursun Çiçek hakkında, avukatının itirazı üzerine tahliye kararı verildi.

Çiçek'in avukatlarının itirazını değerlendiren nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Çiçek'i tahliye etti. Taraf Gazetesi tarafından 'AKP'yi ve Gülen'i bitirme planı' başlığıyla haber yapılan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı hazırladığı öne sürülen Albay Dursun Çiçek dün gece başlayan sorgusunun ardından günün ilk saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Dursun Çiçek'in avukatı bugün mahkemeye itirazda bulundu. Soruşturma savcıları da itirazla ilgili mütalaa hazırlayarak mahkemeye gönderdi. Çiçek'i tutuklayan üye hakimin dışındaki üç kişilik heyet itirazı değerlendirdi. Heyetin değerlendirmesinin ardından Albay Çiçek tahliye edildi.

Bu arada, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin itirazı değerlendirebilmesi için 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nden bir üye hakimin geçici olarak görevlendirildiği belirtildi. (CİHAN)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.