T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) İP neden ÇİN'i destekliyor

DOĞU VE ŞULE PERİNÇEK İLE İP YÖNETİCİLERİ ÇİN KATLİAMINA SUSKUN

Çin Komünist Partisi'nin Genel Başkanı ile Çin devlet yetkilileriyle Çin'de sürekli görüşme yapan, Çin'in ülke yönetiminin Türkiye tarafından örnek alınması gerektiğini söyleyen, hemen her konuda gündemle ilgili avukatları aracılığıyla açıklamada bulunan ulusalcı (!) İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin vahşeti hakkında hiçbir değerlendirmede bulunmadı.

Eşi Şule Perinçek de, eşinin tutukluluğunda bile Çin'e ziyaret etmeyi ihmal etmiyor.

PERİNÇEK'İN KIZI ÇİN'DE DEVLET RADYOSU'NDA ÇALIŞMIŞ

Bu arada; Doğu Perinçek'in kızı Kiraz Perinçek, Çin başkenti Pekin'de Çin Ulusal Radyosu'nda çalışmış. Kiraz Perinçek, Çin Ulusal Radyosu'nda (CRI) yaklaşık 3 yıl Türkçe yayınlar koordinatörlüğünü yürütmüş.

Şule Perinçek, Çin'in katliamlarına neden sessiz kaldıklarına yönelik sorularımızı cevaplamaktan kaçındı.

“BÜTÜN DÜNYA ÇİN DENEYİNİ İZLİYOR, MAO BÜYÜKDEVRİMCİDİR”

Doğu Perinçek, 29 Ocak 2009 tarihindeki duruşmada, Çin Devleti ve Mao'yu övmüştü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan Ergenekon davasının 44. duruşmasında, Doğu Perinçek'in çapraz sorgusu yapılmış ve çapraz sorguda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in Çin ile ilişkilerine yönelik şunları söylemişti:

(…)

Çin komünist parti ile görüşmelerde, hep o kadar dikkatlidirler ki, bu bizim görüşümüz, bu bizim tecrübemiz, hep bu vurguyu yaparlar. Ben Mao'dan sonraki Çin komünist partisinin ve Çin devletinin lideri Huva Gofenk ile görüştüm. Üç saat görüştüm. Dört saat yemek yedim. Arkasından gelen lider Hu Yauban ile görüştüm. Yemek yedim.

(…)

Bütün dünya Çin deneyini izliyor. Adamlar nasıl 49'da dünyanın en yoksul ülkesi idi, bu gün dünyanın en dinamik ve en büyük ekonomisi haline geldiler ve 21. yy. Çin yüzyılı olacak deniyor. Biz taassup ile Mao'ya küfür, Çin'e küfür vesaire. Bak onlarda taassup var mı? Atatürk e küfür ediyor mu? Atatürk e küfretmediği için Çin ilerliyor. Biz de Mao ya küfrettiğimiz için işte bu perişan hallerdeyiz. Bu deneyleri her türlü bağnazlığı ön yargıyı bırakıp ciddi olarak incelemek gerekir. İşçi Partisi bunu yapmaktadır ve Türkiye için bir çözüm programı üretmiştir.

(…)

“Mao büyük bir devrimcidir. Mao'yu anlayamayan, Atatürk ü anlayamaz. Atatürk ü anlamayan, Mao'yu anlamaz. Buralarda milliyetçilik olmaz. 20. yüzyılın tarihi var. (…) Mao Lenin gibi büyük devrimcilerin yaptıkları işler anlaşılmadıkları ve buraya taassupla yaklaşıldığı için Türkiye bataklıkta çırpınıp duruyor. Mao'yu anlamayan, Atatürk ü anlamaz.”

PERİNÇEK, ÇİN'İN KONTROLÜ ALTINDA!

Doğu Perinçek'in sahibi olduğu Ulusal Kanal'da yaklaşık bir yıl kadar danışman ve özel haber müdürü olarak çalışan, Doğu Perinçek'in danışmanlığını yapan Ergenekon sanığı Mehmet Zekeriya Öztürk, Perinçek hakkında ilginç ifadeler kullanmıştı. Öztürk, İP'in, Rusya ve Çin başta olmak üzere diğer birçok sosyalist ülkenin etkisi ve kontrolü altında olduğunu, Doğu Perinçek'i iyi bir istihbarat, hatta askeri kanaldan beslendiğini düşündüğünü, aslında Doğu Perinçek'in Rusya ve Çin istihbaratı ile yakın bilgi alışverişi içine olup onlar tarafından yönlendirildiğini söylemişti.
 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.