T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) İşçi resti gördü

İşçi resti gördü!
Grev kararı alan işçilere “Buyursunlar gitsinler” karşılığını veren Başbakan’a tepkiler çığ gibi. Türk-İş Başkanı Kumlu: Görüşmeler sürerken, ’Vermiyoruz, ne yaparlarsa yapsınlar’ yaklaşımı büyük talihsizlik


 

Yaklaşık 300 bin çalışanı ilgilendiren kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde henüz bir uzlaşma sağlayamayan Türk-İş ve Hükümet arasında gerilim tırmanıyor. 90 bin işçi için grev kararı alan Türk-İş’e “Buyursunlar greve gitsinler” diye çıkışan Başbakan Erdoğan’a sendikanın cevabı gecikmedi. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, “Henüz ilgili bakanla görüşmelerimiz sürerken, Başbakan’dan gelen ’vermiyorum, greve git’ yaklaşımı, eğer bir restse biz bu resti de görürüz. Başbakan’ın açıklamaları büyük talihsizlik” dedi. Kumlu, 1 milyon insanın altı aydır toplu iş sözleşmelerinin imzalanmasını beklediğine dikkat çekerek, bu insanların vergiden ve enflasyondan kaynaklanan kayıplarının büyük olduğunu bildirdi.

Bu mu diyalog?
Aldıkları ücretlerin kuşa döndüğünden veryansın eden Kumlu, “Bizim için grev her zaman en son kullanacağımız silahtır. Başbakan’ın yaklaşımı kamu işçisinde kızgınlık ve öfkeye neden olmuştur. Başbakan bu yaklaşımıyla ’çalışanları enflasyona ezdirmiyoruz’ söylemini kendi kendine tekzip etmiştir. Başbakan bizi hiçe sayarak geceyarısı işçi kiralamayı öngören ’kölelik’ yasasını, sağlığa katılım payı getiren yasayı çıkarıyorlar Bankacılık iş koluna Nisan sonunda yaptıkları teşmili, Temmuz başında geri alıyorlar. Bu mu sosyal diyalog? Bu mu çalışanların sorunlarını çözmek” dedi.


 


Sosyal adalet
ilkesine aykırı
Türk-İş’in 7 Temmuz’da gerçekleştireceği 1 saatlik iş bırakma eylemine destek vereceklerini belirten Hak-İş, Hükümet’in tutumunu eleştirdi. Yapılan açıklamada, “Dünya kriz ortamında talep yönlü politikalar geliştirirken, krizin teğet geçmediği Türkiye’nin tam tersi cimri politikalar izlemesinin akılcı bir karşılığı yok. Ayrıca, ağır ekonomik koşullar yakıcı bir biçimde devam ederken, kamu işçilerine gerçekleşen enflasyon oranında bir zammı bile çok görmek de sosyal adalet ilkesine aykırı” ifadeleri kullanıldı.


 

Çirkin yüzleri
yine ortaya çıktı
KESK Genel Başkanı Sami Evren de Başbakan’a sert tepki gösterenlerden oldu. Kamuda çalışan işçiler için yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümetin takındığı tavrı eleştiren Evren, ”Şimdiye kadar defalarca sergiledikleri çirkin yüzleri bir kez daha ortaya çıktı“ dedi. Hükümetin çalışma barışını kökünden bozan bu yaklaşımına karşı Türk İş’in sergileyeceği direncin önemli olduğuna değinen Evren, ”AKP, krizin bedelini emekçilere ödetmekte kararlıdır. Emekçiler bu bedeli ödememek için ortak mücadele hattında buluşmalıdır“ şeklinde konuştu.


 

Kriz, şirketleri
‘teğet’ geçmedi
Ekonomik krizin şirketler üzerinde etkisinin yoğun olarak hissedildiği 2009 yılının ilk 6 aylık döneminde kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24.13 azalırken, tasfiyesine girişilen şirket sayısı yüzde 15.41 arttı. Bu dönemde kapısına kilit vuran şirket sayısı da geçen yıla göre yüzde 0.13 azaldı. Yine haziran 2008’de 4 bin 84 şirket kurulurken, bu yılın haziran ayında 3 bin 941 şirket kurulabildi. Tasfiye edilen şirket sayısı geçen yılın aynı ayında 968, kapanan şirket sayısı 737 iken, haziran 2009’da tasfiye edilen şirket sayısı bin 151, kapanan şirket sayısı ise 842 oldu.


 

Seçim öncesi verilen sözler unutuldu
Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, kamu görevlilerinin maaşlarının her yıl temmuz ayında yüzde 20’lik gelir vergisi dilimine girerek yüzde 4-5 oranında azaldığını belirtti ve bu konuda vergi muafiyeti istedi. Ekonmik krize karşı açıklanan pakette, memurun, emeklinin, işsizin, dar ve sabit gelirlinin yaşamına direkt etki eden yeterli açılımlar olmadığını belirten Avcı, “Memurun derdi ailesinin karnını doyurmak” dedi. Avcı, “Hükümet, yerel seçimler öncesinde ekonomik krize karşı tedbir için memur ve emeklilere bir defaya mahsus 300 TL vereceklerini söylemişti. Fakat bu söz, seçim sözü olmaktan ve dedikodudan ileri gitmedi” diye konuştu.


 


--
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
Ülkemizin zor günleri yaşadığı bir dönemde bütün
yurtseverleri ve Atatürk milliyetçilerini gurubumuza
bekliyoruz..
Geçerli web adresi:
http://groups.google.com/group/yurtsevenler
Geçerli e-posta adresi:
yurtsevenler@googlegroups.com
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.