(anadoluhaber) LAİK YOBAZA BAK HELE...

LAİK YOBAZLARA BAK HELE İŞ BAŞVURUSUNU İNCELEMİŞTE BİLMEM NEYMİŞTE FALAN FİLAN, EE İŞE ALMIYORUZ. AKLINCA MİLİTANLIK YAPIYOR ÇİLEK, YUMUŞAKÇALAR SİZİ. M.KEMAL TÜRKİYESİNDE BÖYLE ÇİLEK KAFALILAR YAŞIYORMU HALA HAYRET. BİLGE BEY SİZ NE DERSİNİZ BU YOBAZLIĞA EMİNİM Kİ KARŞISINIZ BU KONUDA Kİ DURUŞUNUZU BİLİYORUM AMA SİZDEN DE BİR İKİ KELAM BEKLERİM. YAKIŞIYORMU BU MİLİTAN LAİKLİK.

BİRDE UTANMADAN DEMOKRASİDEN DEM VURMUŞ BEN (NEYSE SÖYLEMİYİM) ÇİLEK KAFALI DEMOKRASİ DİYE BİR YERİNİ YIRTIYORSAN KATLANACAKSIN. HANİ ÇEŞİTLİLİK FALAN FİLAN VARYA İŞTE O. HE YOK ARKADAŞ BEN DEMOKRASİYİ ÖYLE ANLAMIYORUM DİYORSAN, BİRİLERİDE ÇIKIP BENDE BÖYLE ANLIYORUM DERSE, SONRADAN DEMİYECEKSİN YA ABİ YA NE OLDU Kİ BEN DEMOKRATİK HAKKIMI KULLANDIM. SONRA ONLARDA DER E ÇİLEK BENİM DE ANLADIĞIM BU NE YAPALIM BEN DE DEMEOKRATİK HAKKIMI KULLANDIM : ))

BİR AVUÇ DİNAZORLAŞMIŞ DEMOKRAT! KAFALI YUMUŞAKÇA İŞTE NEYSEKİ NESİLLERİ TÜKENİYOR.

M.KEMAL TÜRKİYESİNE YAKITIMI ACABA???


İş arayan kıza 'mahalle baskısı'


http://www.timeturk.com/images/news/270720091414112400220_2.jpg

Mahalle baskısı tartışmaları sürerken, iş başvurusunda bulunan başörtülü bir bayana verilen cevap psikolojik baskının ve dışlanmanın boyutlarını gözler önüne seriyor...

Başörtüsü ile iş arayan bir genç kız ağza alınmayacak hakaretlere maruz kaldı. Amacı sadece bir iş bulmak olan Şeyma Engin bu doğrultuda iş başvurularında bulundu.

8 Sutun'un haberine göre bu başvurulardan biri de Çilek Grup adıyla faaliyet gösteren bir organizasyon şirketi oldu. Çilek Grup adı altında Çilek Organizasyon, Çilek Müzik & Menajerlik, Çilek Ajans & Casting ve Çilek Reklam şirketlerini tek bir şemsiye altında toplayan Çilek Grup'tan gelen cevap ise toplumsal ayrımcılığın boyutlarını göstermesi açısından manidardı.

Şirketten gelen mail Şeyma Engin'i şok etti. Laiklik ve çağdaşlıktan dem vuran mail sahibi Emir Onur Çilek iş başvurusu yapan genç bayana ağaza alınmayacak hakaretlerde bulundu.

Genç kızın başındaki örtüye "Bez parçası" diye hakaret eden Çilek, iş başvurusu yapan bayana ise nerelerde iş bulması gerektiğini bile söyledi. Gelen mailde başörtülü bayana "Fatih Bölgesi'nde iş bulmalısınız" önerilerinde bulunan Çilek'in hakaretleri bununlada sınırlı kalmadı.

Karşısındaki bayanı 'Din üzerinden ticaret yapmak' ile suçlayan iş veren, din sömürüsü yapanları bünyelerinde barındıramayacaklarını mailde yazdı. Ancak Emir Onur Çilek'in iş başvurusu yapan bayanla bir kez dahi görüşmediği ortaya çıktı.

İŞTE GENÇ KIZA GÖNDERİLEN O ŞOK MAİL




Şeyma Hanım;

Başvurunuzu inceledik. Üzgünüz.
Laik Atatürk Türkiye’sinde yaşayan, cumhuriyet çocukları ve muhafızlarından oluşan bir kurum olarak sizin gibi başörtüsü, türban, tesettür şeklindeki bez parçalarını dini inançlar ile hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen bu şekilde gösteren, tamamen siyasi amaç güden, din üzerinden ticaret, din üzerinden siyaset yaparak din sömürüsü yapan insanları bünyemizde barındırmıyoruz.

Unutmayınız; Demokrasi gericiliğin önünü açmak değildir.

İş arayışınızda başarılar.

Fatih bölgesini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

İyi Çalışmalar.. Emir Onur Çilek Çilek Grup (info@cilekgrup.com) Gönderme tarihi: 22 Temmuz 2009 Çarşamba 19:24:35

Çilek Grup'un resmi web adresi: www.cilekgrup.com

İşe alınmayan o kız konuştu

Haberi duyuran 8.Sutun haber sitesi hakarete uğrayan bayanla bir de söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi'de bayan şunları anlattı:

O işyeri sahibinin düşüncelerini bilerek mi başvurdunuz?

Ben yeni mezun bir bayanım. Devamlı Googele'dan iş başvuruları yapıyorum. Ben mimari-restorasyon mezunuyum. İnternetten devamlı mimarlık bürolarına giriyorum. Bana o hakareti yapan şirketin şöyle bir duyuruları vardı; " Yeni mezunları alıp yetiştiriyoruz." Bende bu bilgi yazısına bakıp başvurdum. Ben o kurumun görüşlerini bilmiyordum. Birde ben onlara sadece CV yolladım. Ben bu CV'yi birçok şirkete yolladım. Böyle bir cevapla ilk defa karşılaşıyorum.

Maili açınca neler hissettiniz?

Ben maili açınca, "Başvurunuzu inceledik. Üzgünüz." yazısını gördüm. Ama aşağı indikçe hakaretler başladı. Başörtüme bez parçası. Yok efendim git sen Fatih'te iş bul. Bir anda şok oldum. Ağlamaya başladım. Düşündüm böyle bir mail atmaya nasıl cesaret ettiler. 2009 Türkiye'sinde hala böyle insanlar var mı dedim. Kendi kendime.

Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Bu mail bana özgüven getirdi. Ben bu işi daha fazla istiyorum. Ve iş arayacağım. Bunu eskisinden daha çok istiyorum. Ben o kuruma tekrar mesaj attım. Mesajda onlara, "Teşekkür ederim. Beni dinime ve işime daha da bağladınız" dedim.

Şimdi ne yapacaksınız?

Ben yeni mezun bir bayanım. Mimari çizimler yapıyorum. Bilgisayarda tasarımlar yapıyorum. Ben bu mesleği yapacağım. Şimdi kriz olmasından dolayı bazı işverenler geri çeviriyor. Ancak bu süreç geçecek. Şunu söylemek isterim bir çok yere başvurdum hakaret içerikli başka bir mail gelmedi.



--
BETATRON

Dr. Hakkı Açıkalın
Betatron diyoruz. Özellikle de Salih Mirzabeyoğlu’na uygulanan telegram işkencesiyle birlikte gündeme bir ateş topu gibi düştü. Bu konuyu makâleye indirgemek bana uymuyor. Kitabını yazıyorum artık ve içinde yok yok. Her yazdığım bölümü de makâlat hâlinde sunacağım. Sonunda, bu iş Betatron’da Tıbb’a, oradan ideolojik savaşlara oradan da Kumandan'ın şu ânda üzerinde çalışmakta olduğu şâh-eser’e kadar varacak. İnsanoğlunun işi nerelere vardırdığnı ve bunda şeytâniyet’in gücünü teşhîr etmek ayrı bir heyecân.

http://duralidurmaz.blogcu.com/


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.