BU VAHŞETİN HİÇ BİR AÇIKLAMASI OLMAZ!


Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Doğu Türkistan’da yaşanan vahşete karşı dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı.

Doğu türkistan’da yaşanan insanlık dışı katliamlara karşı sergilenen duyarsızlığı da eleştiren Kurtulmuş; uluslar arası bağımsız bir heyet oluşturulmasını istedi. Kurtulmuş, “Bu vahşetin hiçbir geçerli mazereti olamaz” dedi. Kurtulmuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Doğu Türkistan’da yaşanan olayları büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz. Olaylarla ilgili gelen bilgiler, özellikle de 500'den fazla Uygur türkünün hayatını kaybettiğine ilişkin iddialar bu endişemizi daha da arttırmaktadır.

Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu vahşetin geçerli hiçbir mazereti olamaz.
Doğu Türkistan yıllardır ciddi baskı ve insan hakları ihlallerinin yaşandığı bir bölgedir. Giderek artan baskı ve şiddet olayları son dönemde neredeyse toplu katliam düzeyine ulaşmıştır. 26 haziran’da Guangdong eyaletinde şimdi de Urumçi’de yaşanan trajedi bunun en son örneğidir.
Buna rağmen bölgeden yükselen feryada karşı sergilenen duyarsızlık da dikkat çekicidir. Her fırsatta insan haklarından, dünya barışından dem vuranların, söz konusu Doğu Türkistan olunca sergiledikleri bu sessizlik ayrıca manidardır.

Bu nedenle bütün dünya kamuoyunu, uluslararası kurum ve kuruluşları harekete geçmeye çağırıyoruz. Acilen bağımsız bir heyet oluşturularak bölgeye gönderilmeli ve bu vahşetin sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. Bununla da kalınmayarak gerekli uluslar arası müeyyideler uygulamaya konulmalıdır.

Türkiye, Doğu Türkistan’lı kardeşlerimizin muhatap kaldığı bu vahşeti durduracak adımların atılması konusunda yapılacak çalışmalara öncülük etmeli ve acilen dünya kamuoyunu harekete geçirecek girişimlerde bulunmalıdır.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.