ÇİNDE YAŞANAN VAHŞETİ KINIYORUZ!

BASIN BİLDİRİSİ
Çin,yüzyılın başında, işçi-köle çalıştırmayı keşfetti. Çok düşük aylık gelir ile, toplama kamplarını andıran yaşama koşulları ile, vatanlarından ve ailelerinden binlerce kilometre uzakta çalıştırılan yeni bir iş gücü geliştirdi. Hem Doğu Türkistanda uyguladığı soykırıma bir yöntem daha buldu, hem de gelişen ekonomisine yeni bir lokomotif.
2003 yılından günümüze yüz binlerce Müslüman Türk genci, özellikle Uygur kızları mecburi olarak Çinin iç kesimlerine götürülerek işçi-köle olarak kullanılıyor. Bu Doğu Türkistanlı gençler kendi milli kültür ve geleneklerinden uzaklaştırılırken, bir taraftan da Çin milliyetçiliği, yerel halkın baskıları ile karşı karşıya kalıyorlardı.
Yıllardır uygulanan bu insanlık dışı politikanın durdurulması ve yol açabileceği durumları duyurmaya, kamuoyunun bu konuya ilgisini çekmeye çalıştık. Çin hükümetini de defalarca bu uygulamaya son vermeye çağırdık.

26 Haziran Cuma günü erken saatlerde, uygulanan bu insanlık dışı politika vahşete dönüştü. Guangdong eyaletinin Shaoguan şehrinde bir oyuncak fabrikasında Han Çinlileri ile Doğu Türkistanlılar arasında olaylar yaşandı. Mecburi işçi olarak çalıştırılan Müslüman Türk kızlara Çinlilerin sarkıntılık etmesi üzerine Uygur gençler olaya müdahale etmiştir. Bunun üzerine oyuncak fabrikasını basan binlerce Çinli, Doğu Türkistanlılara vahşice saldırmıştır. Çinli kaynaklar tarafından yayınlanan görüntüler insanın kanını donduracak niteliktedir.

İzlemek için

(www.eastturkistan.tv)

Yine Çinli kaynakların olaylardan hemen sonra verdiği bilgilere göre 2 kişi hayatını kaybetmiş, 16 sı ağır olmak üzere çoğu genç kız 118 kişi yaralanmıştır.
Sabahın erken saatlerinde başlayan ve saatlerce süren olaylara Çinli güvenlik güçleri müdahale etmemiş, vatanlarından uzakta köle olarak çalıştırılan bir grup Doğu Türkistanlının katledilmesini seyretmiştir.

Alınan son bilgilere göre, olaylarda yaralanan 118 kişiden 81i Doğu Türkistanlıdır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 10 Uygurun vefat etmesi ile ölü sayısı 12ye ulaşmıştır. Şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.
Yerel yetkililer olaylardan sonra sadece Shaoguan şehrinde mecburi çalıştırılan 4.000 Doğu Türkistanlının şehirden ayrıldığını ve bir daha dönmeyeceklerini ifade etmiştir.
Doğu Türkistanlılara uygulanan bu zulmü, insanlık dışı uygulamayı ve yaşanan katliamı nefretle kınıyoruz. Çin hükümetini, Doğu Türkistanlı gençleri işçi-köle olarak kullanmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.

Elimizde şu anda olaylarla ilgili olarak sadece Çinli kaynaklardan edindiğimiz bilgiler bulunmaktadır. Dünyada, basın sansürünün en yoğun uygulandığı ülke olan Çinde, haberlere yansıyanı kadarı bile dehşet verici olan bu olayların gerçekte hangi nokta olduğu hala bir bilmecedir.

Birleşmiş Milletleri, Avrupa Parlamentosunu, tüm demokratik ülkeleri ve sivil toplum kuruluşlarını, olayların aydınlatılması için Çine baskı yapmaya, ölen ve yaralanan Doğu Türkistanlılar için girişimde bulunmaya çağırıyoruz.



Seyit TÜMTÜRK
Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı
Dursun SÜYDÜNLÜ
editor@gokbayrak.com
H.Ahmet Yesevi Mah.44.Sok.no:28 K.Sinan
0 352 3393965
KAYSERİ/TÜRKİYE

3 yorum:

  1. Gul'e de soyleyin..Yilan Cin le gidip kolkola dostluk tafralari atmasin, sikiyorsa Kasgara gitsin..Elin oglu ulkemizde fink atarken, bizimkiler imana gelip bir yuh olsun size bile demiyor. Avrupanin her yanindan ust-alt duzey insan gelip eskiya basini ziyaret ederken, bizim baskanimiz ve bosbakanimiz Atayurdu bile ziyaret edemiyor. Yaziklar olsun halkini, Milletini satan saadetperestlere...

    YanıtlaSil
  2. Hangi birini diyeceksin ki, Kırgızistan da kapatılan Manas İşgal Üssünün açılması için Kırgızistana baskı yaptın vazgeçimi, yoksa falanı filanımı...

    YanıtlaSil
  3. Çin olayları ingilizce protesto edilmelidir.

    Ermeni katliamı gibi siteler yapılıp ingilizce yayınlanmalıdır.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.