G-8 öncesi protesto .


İtalya`da, G-8 zirvesi öncesinde küreselleşme karşıtları öncülüğünde Vicenza kentinde düzenlenen protesto yürüyüşünde göstericilerle güvenlik birimleri arasında arbede yaşandı

Güvenlik birimleri, kimi göstericilerin taşlı saldırısına gözyaşartıcı bombayla karşılık verdi. Padova civarında yapılan kontroller sırasında ise üzerlerinde demir bilye bulunan kimi göstericilerin gözaltına alındıkları öğrenildi.

İtalya`nın L`Aquila kendinde 8-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak G-8 zirvesi öncesinde, küreselleşme karşıtlarının bugün Vicenza`da düzenledikleri protesto gösterisi olaylı geçti. Vicenza`daki ABD askeri üssünün genişletilmesini protesto amacıyla düzenlenen gösteride gerilimli dakikalar yaşandı. Göstericilerin kırmızı bölgeye girme girişimleri, polis ve jandarma engeliyle karşılaştı. Zaman zaman gözyaşartıcı bombaların da kullanıldığı arbedeler sırasında, kimi göstericiler de kendilerini motosiklet kasklarıyla korumaya çalıştılar.

Vicenza`daki askeri üsse Dal Molin Hava Limanı`nın da dahil edilmesini protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşe, yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Küreselleşme karşıtları, Vicenza`nın ardından G-8 zirvesini protesto amacıyla, L`Aquila`ya 100 kilometre mesafedeki Roma`da da 7 Temmuz`da geniş çaplı bir protesto eylemi planlıyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.