KÜRT !


Ne olduysa bu yüzyılda oldu. Fıtratı inkar eden, yok saydı seni önce:

“Bizdensin de farkında değilsin. Dağda ‘kart kurt’ ses çıkaransın sadece. Her şeyi bizden öğrendin, zaten yabandın(!) Dilin bile yok, dilin olsa alfaben olurdu.”

Cehaletten öte bir inkardı bu. Bağdat sarayında, Nizamülmülk’ün otağında, Ahmed Hani’nin Mevlid’iyle Mem-u Zin’i okuyunca, ‘Bu ne yüksek şaheser, dili de enfes!’ demeye başladı.

Yutkunarak ‘Varsın!’ dedi, arsızca. Lutfetti(!) magazin basın.

Ne yokluğun üzdü seni, ne varlığın şımarttı. Üst perdeden konuştu sonra, kavmini üstün tutan şoven ağızlı:

“ Sana haklarını vermeyen mi var? Olamıyor musun işçi, memur, bürokrat? Kim kısıtlıyor seni?” vecizesi(!) bile,

‘Senin özgürlüğün benim tekelimde. İstersem artırır, istersem çeker alırım! İyisi mi daha fazla canımı sıkma’yla eşanlamlıydı.
…………
Vardın hep, Adem’le yazıldı adın.
İnsanlık harcının bir tuğlası da sendin. Sen de tanıştın; haramla, helalle. Vahiy, seni de muhatap kıldı. Lisanın şekillendi çok geçmeden. Elinle ve dilinle yaptıklarından sorumlu kılındın.
Hak / batıl imtihanında safını belirledin. ‘Her kavme gönderilen’ Elçiler, senin şehrinde doğdu. İbrahim sendendi ‘put kıran’.

Zalim de içinden çıktı. Azer oldu, oğlunu gammazlayan. Nemrut oldu, ilahlık taslayıp da bir sineğe mağlup olan.

Kucak açtın, Hira’dan gelen habere. Ömer’in Orduları adalet getirdi Diyarbakır’a, Batman’a. Zerdüşt belasından, Sasani çilesinden, Mecusi ateşinden kurtardın coğrafyanı.
Eyüp Ensari, Istanbul’a yürürken sendin ön safta. Sendin, Battal’ın rıbatında Malatya’da.
Alparslan’n ordusuna on bin er verdi, Molla Yahya. Bitlisli İdris ise, Doğu’nun çimentosu, Batı’nın amansız korkusuydu.
İçin içine sığmadı, yürüdün Kudüs’e. Bir tebessüm yayıldı, Selahaddin’in yüzüne. Aslan Yürekli(!) Richard, hayran kaldı düşmanına.
Devletin aslıydın, yaması değil. Irk değildi esas olan, hedefe yürüyen alperen’di.
Ektin biçtin toprağını. Şükrettin Yaradan’a. Şehitlik bir anlamdı, içi doldurulan. Şühedaya karışan, bilirdi amacını.
Taşnak’a vurulan bir tokattı, Hamidiye. Karşılıksız bir sevdaydı, Payitaht’a bağlılığın. Osman, ortak adındı. Osmanlı, kara sevdan.

Çanakkale’de mezar taşları… Hakkari, Van, Bingöl, Şırnak…

‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli / Ebedi yurdumun üstünde benim, inlemeli!”
………………
Lozan’da Musul ile Kerkük’ü veren irade(!) kabahati sana attı. Fakat, yalancının mumu söndü, yatsıya kalmadan. Mızrak, çuvala sığmazdı. On İki Ada, Venizelos’a armağandı.
Yeni konsept, kana doymadı. Seni sana bırakmadı. Taşeron katillerdi, musallat olan. Kompradordu, yüz bin kez cana kıyan.

BOP’un Tanzimatçısı, seni ‘yakın tehdit’ algıladı. Yaradan’ın İpi’ne sıkı sıkı sarılmışken sen, fitne soktu arana:

“Kendini, ya yok say yeryüzünde, ya da önderler bulalım sana marksistinden, ateistinden.
Yakın dostun da hazır, komşun Telaviv’den(!) Toprak ağaları bir yandan ezsin seni; bir yandan sokalım arana, okumuş entellektüeli(!)
Bırak Şafi ilmihali, oku Kapital’i. Çağdaş ol biraz canım, sıyır başındakini. Öğrenme elif be’yi. Kopsun bağın mazinle, yürü git Lenin’in izinde(!)”
………………
Bugün seni tartışıyor, Teksaslı Süvari. Özgürlük diyor, demokrasi diyor. Hem vuruyor kıymadan, hem de “Hani merminin parası(!)” diyor.
Hakemmiş Coni, kaynağını tüketen. Halepçe’yi mahvedeni kov kalbinden; ötenden, berinden.
Çık yolculuğa. Tillo’ya git mesela. Bin yıllık rasathanede pusulanı ayarla. Yüzün aydın olsun. Gir meclisine, Cezeri’nin.
………………
Sinsi sinsi yaklaşan ‘kökü dışarıda’ siyasiye hesap sor, çöz niyetini:
“Senin derdin Kürt’ü Türk’ten ayırmaksa boşuna. Ayrılmaz, kıblesi bir olan. Biz büyümek isterken, Mohaç’ta yarım kalanı tamamlamak istersen, senin bize sunduğun (!) küçülmek!
Küçüleceksen, git Enternasyonal’e. Bir fetret döneminden sonra, kanmayız asla sana! Ne adımızı kullan, ne rant çıkar acımızdan!

Hem bu coğrafyada siyaset yapıyor, hem de peşkeş çekiyorsunuz değerlerimizi. Hiç de bize benzemiyorsunuz.

Kürt analarının ahlakı, silinip gitmiş sizden! Ezana ayarlı değil, saatiniz! Randevunuz ‘derinler’le!

Çözüm mü?

Çözüm Yüce Vahiy’de:

“Biz, sizi tanışasınız diye kavimler halinde yarattık!” “Dağılmayın, parçalanmayın!”
“Onlar inkar edenlere karşı oldukça zorlu, kendi aralarında merhametli!”

İşte yol haritamız: Anadolu tutkumuz. İnancımız, gururumuz!’

Tarık Sezai KARATEPE

7 yorum:

  1. Hükümetin Kürtleri Batı-ABD'ye indexleyip onların istediği şekilde bir plan ve projelerle çözüm veya açılım yapması oldukça ilginçtir.Kürtler sayın yazar Karatepeninde dediği gibi ''Bugün seni tartışıyor, Teksaslı Süvari. Özgürlük diyor, demokrasi diyor. Hem vuruyor kıymadan, hem de “Hani merminin parası(!)” diyor.'' Coniler ile stratejik müttefiklik yapanlar K*ürt sorununa da çözüm bulamazlar.Çözüm osmanlıdır.Biraz olsun Tarihinize bakın be ey gafiller...

    YanıtlaSil
  2. İnsanlık için tek çözüm demokratik sosyalizmdir.

    Diğer siyasi idareler kan,gözyaşı,acı ve sefaletten başka hiç bir veremez.

    Hele hele Osmanlı idaresine özlem duyanlara şaşırıp kalıyorum.Kendileri padişah sülalesinden değillerse mazoşist olmalılar.
    İktidar hırsı için kendi kardeşlerini bile katledenlerin idaresini özleyenlere başka da bir şey denemez.

    YanıtlaSil
  3. hangi sosyalizm? Kapitalist emperyalist sistem ile bütünleşmiş Çin sosyalizmimi? Uygur Türklerine yapılan sosyalizmmidir?

    Ya da çöken sovyetler birliğinde ki lenin veya Marks'ın sosyalizmimi?

    Belkide Sol kendisinin durduğu yeri iyi belirlemesi lazım...İslam'a çatarak veya söverek hiç biryere gelinemeyeceğini anlamalıdırlar...

    Kürtler ancak ve ancak Ümmet bilinci ile gerçek kurtuluşa erecektir...

    YanıtlaSil
  4. Sayın milligenç

    Güzel soru."Hangi sosyalizm"

    Gayet tabiki insanları gerçek anlamda özgür olabilecekleri demokratik sosyalizmdir.

    Faşizmin aracı olan devlet baskısının olmadığı,insanların gerçek anlamda iktidarı belirlediği,hakça paylaşımın yapıldığı,insan haklarına saygılı,inançların hurafelerden ve yobazlardan arındırılarak,özgürce yaşanabileceği, demokratik sosyalizmindir.

    Çin bir faşist devlettir.Türkmenlere yapılanda faşizimdir.ABD neyse Çin de odur.

    Sovyetlerde çöken sosyalizm değildi.Bugün Çinde yaşandığı gibi devlet faşizmiydi.

    Sosyalizmin hakça düzenin adıdır.Bunun yıkılması hırsızlar ve namussuzlar dışında hiç bir insanın işine yaramaz.

    Gelelim İslam konusuna...

    İslama veya herhangi bir başka inanca söverek bir yere gelinemeyeceği fikrinize aynen katılıyorum.Zaten sosyalizmin tabanda destek bulamamasının temelinde de bu yatıyor.

    Sosyalistler dinle, dindarla barışmak zorundalar.Camiler ve kiliselerden yobaz hırsızları uzaklaştırarak,gerçek inananlarla beraber camileri sahiplenmeliler.

    Bütün dinler başlangıçta namussuzların sömürüsüne karşı çıkmak için getirilir ama zamanla bu inancının yönetimini yine bu namussuz hırsızlar ele geçirir.

    Bu yüzden gerçek müslümanlar hakka,hukuka saygılı olan sosyalistlerdir.

    Selamlar

    YanıtlaSil
  5. KURDLER COK AGIR BEDEL ODUYECEKLER FARKINDAA DEGILLER MALESEF
    SUANKI GORUTUDEN MENNUNLAR AMA BILMIYORLAR SONLARII HUSRAN OLCAK !!! UNUTTUULAR !

    YanıtlaSil
  6. HEM KÜRD HEM ARAB HEM DE TÜRKLER SIMSIKI SARILMANIZ GEREKEN HAKİKATLERİ TERKETTİNİZ.BİS KAVİM OLARAK KENDİNİZE VERDİĞİNİZ DEĞERİ İSLAM DİNİNE VERMEYEREK AB-D'NİN GÖNÜLLÜ İŞBİRLİKÇİLERİ OLDUNUZ.BUGÜN SİZİN ÜZERİNİZDE BULUNAN İŞGAL SÜRÜLERİNİ KOVMAKTANSA ONLARLA AYNI MASALARDA KARDEŞLERİNİZİN KATLİNİ SEYRETTİNİZ.

    KURTULUN ŞU LANETLİ PRANGALARDAN VE KURTARIN IRAK,FİLİSTİNİ,KEŞMİRİ,DOĞU TÜRKİSTANI AFGANİSTANI ....

    YanıtlaSil
  7. SEZGİN'in dediklerine katılmakla beraber özellikle Türk Sol'unun Dünya Sol'undan bir farkı olduğunuda belirtmesi beni sevindirdi.Sosyalistler dünyanın hiç bir yerinde DİN'İ dışlamaz iken Türkiyede bu tam zıddı bir şekilde tezahür etmiştir.Bunun sebebini hiç bir mantık kabul edemez.SOSYALİZM DİNSİZ-ATEİST bir idolojimidir? bu böyle değilsede Türkiyede bu böyle anılmakta-ANLATILMAKTA olup bugüne değin din dışı gösterilen ama Anadolu Halkı tarafından da ademe mahkum edilen,iktidardan uzaklaştırılan sol suriye ve ırak gibi bazı ortadoğu ülkelerinde DİN ile beraber hatta onun kıstaslarınıda uygulayarak sürdürülüyor.İslam dini ne sağ ne de sol ideolojilerin bir oyuncağı değildir.İSLAM İSLAMDIR bunun alternatifi olamaz.Ama misal IRAK'ta ki baas partisi rejimi zulm yapmış,eziyet etmiş falan filan edebiyatlarına rağmen bugün Irak direnişinide el duri önderliğinde İSLAMİ öne alarak İSLAMCI SÖYLEMLERLE birlikle işgalcilere karşı sürdürrüyor.

    Bence özellikle sistem içerisinde ki bazı particiler eli ile Din nasıl kullanılıyor ise SOL'da o şekilde kullanılıyor..İdealleri uğruna ölmeyi bile göze alabilecek insanların dinsizlik çamuruna batmaları oldukça manidar ve bugüne değin DİN DIŞI kalmalarıda kesinlikle bizlerin sucudur..

    saygı ile

    bir Üniversite Öğrencisi
    Ankara

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.