Mısır'da 3 muhalif blogger tutuklandı


Mısır'da muhalefete yönelik takibat blog sayfalarına kadar uzandı.

Mısır, yıllardır baskı ve denetim altında tuttuğu muhalaefeti ve özelikle Müslüman Kardeşler üyelerini internet yoluyla da gözetim altına aldı. Mısırlı internet kullanıcıları arasında önemli yere sahip 3 blog yazarının tutuklandığı duyuruldu. Blog yazarlarının 48 saattir tutuklu bulundukları bildirildi.

Tutuklanan isimlerden Ahmed Ebu Halil'in evine güvenlik kuvvetlerinin sabah vakti geldikleri, kapıyı kırdıkları ve kitapları karıştırdıkları da gelen haberler arasında. Tutuklanan Ebu Halil'le ilgili suçlama ailesine bildirilmezken, nereye götürüldüğü hakkında da herhangi bir bilgi verilmedi. Ebu Halil'in blog sayfası El-Bayarek (fener) adını taşıyor.

Tutuklanan diğer blog yazarlarının ise Abdurrahman Ayyaş ve Mecdi Sad olduğu ve Kahire Havaalanı'nda tutuklandıkları bildirildi. İki yazarın Türkiye'den dönmekte oldukları ifade edildi. Ayyaş'ın blog sayfasının Abdurrahman'ın Blogu, Sad'ınkinin ise "Yalla Meş Mohem" (Tamam, birşey farketmez) adında oldukları belirtildi.

Ahmed Ebu Halil, Abdurrahman Ayyaş ve Mecdi Sad ismindeki 3 blog yazarının Mısır'daki muhalif yazarlar arasında etkili isimler oldukları biliniyor. Yazarların diğer muhalif gruplarla diyalog ve Müslüman Kardeşler içinde de reform istedikleri ifade edildi. Tutuklanan yazarların Müslüman Kardeşler'in Rehberlik Konseyi üyesi iken tutuklanan Dr. Abdulmuneym Ebu'l-Fütuh'un serbest bırakılması için düzenlenen bir kampanyada yer aldıkları da bildirildi. Ebu'l-Fütuh, Müslüman Kardeşler içerisinde reform çabalarını en fazla destekleyen isimlerin başında geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.