Rusya'dan insanlık dışı açıklama


Rusya, Çin’in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki şiddet olaylarının ülkenin “içişleriyle” ilgili konu olduğunu açıkladı.

Rusya, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki şiddet olaylarının ülkenin “içişleriyle” ilgili konu olduğunu açıkladı. Olaylar nedeniyle Uygur Türklerini suçladı.

RUSYA UYGURLARI SUÇLADI

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Ayrılıkçı sloganlar kullanıp, etnik hoşgörüsüzlüğü tahrik ederek buradaki karmaşayı çıkaran kişiler vatandaşlara saldırıp dövdüler, arabaları ters devirip yaktılar, dükkanları ve diğer binaları yağmaladılar” denildi.

Açıklamada, “Rusya’nın, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ni Çin Halk Cumhuriyeti’nin ayrılmaz bir parçası olduğuna dair görüşünü ve bu olayları da çok net şekilde Çin’in içişleri şeklinde değerlendirdiğimizi teyit ederiz. Çinli yetkililer tarafından Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde hukuk sınırları içinde alınan önlemlerin, durumun hızlı bir şekilde normale dönmesine yardımcı olmasını ümit ederiz” ifadesine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan başka bir açıklamada da, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Çin Dışişleri Bakanı Yang Cieçi ile yaptığı telefon görüşmesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileğini ilettiği kaydedildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.