Tüm dünya ayakta..


Çin Emperyalizminin yıllardır Uygur Müslümanlarına uyguladığı katliamların etnik bir soykırım boyutuna varması, bütün dünyayı ayağa kaldırdı.

Vahşi Çin yönetimi ve onun desteğindeki gözü dönmüş katiller, dünyanın gözleri önünde Uygur erkeklerini kafalarına kurşun sıkarak tek tek şehit ediyor. Şehitlerin anneleri ve çocukları feryatlar içinde tüm dünyayı bu vahşeti durdurmaya çağırıyor.

Herkesi başından vuruyorlar

Çinlilerin vahşi saldırılarında hep aynı yöntemi kullandığı gözlerden kaçmıyor. Tüm yasak ve engellemelere rağmen katliam bölgesinden ulaşan fotoğraflar "Çin tipi" vahşetin belgesi niteliğinde. Doğu Türkistan'da şehit edilen Müslüman uygurların kafalarına tek kurşun sıkılarak öldürüldüğü anlaşılıyor. Kitaplarıyla eve gidenden tutun, bisikletin üzerindeki masum sivillere kadar herkes, Çinli canilerin hedefi oluyor.

Kızıl Çin emperyalizminin yıllardır Uygur Müslümanlarına uyguladığı katliamların etnik bir soykırım boyutuna varması, bütün dünyayı ayağa kaldırdı. Vahşi Çin yönetimi ve onun desteğindeki gözü dönmüş katiller, dünyanın gözleri önünde Uygur erkeklerini kafalarına kurşun sıkarak tek tek şehit ediyor. Şehitlerin anneleri ve çocukları feryatlar içinde tüm dünyayı bu vahşeti durdurmaya çağırıyor.

'Çinliler, Türklerin evlerini basıyor'

ÇİN'İN kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde başlayan ve Çin resmi rakamlarına göre 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından bölgede sokağa çıkma yasağı uygulandığı bildirildi. Sadece Uygur Türklerine yönelik uygulanan bu yasağı fırsat bilen Han Çinlilerinin Türklerin evlerine baskınlar yaparak katliamlara devam ettiği belirtildi.

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Genel Başkanı Abdulmecit Avşar, bölgeden gelen son haberlerin çok kötü olduğunu söyledi. Bölgede yaşayan halkın yurt dışındaki insanlara bir şekilde ulaşarak 'Türklere yönelik Çin'in başlattığı katliamlar şiddetini artırdı' bilgilerinin kendilerine ulaştığını belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.