T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Bugün meydanlar D.Türkistan için dolacak


Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi Doğu Türkistan'da kardeşlerimizi katleden Çin'i Fatih ve Beyazıd Camii avlusunda protesto etme kararı aldı.


Çin saldırılarında hayatını kaybeden binlerce Doğu Türkistanlı için yarın İstanbul'da Cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacak
.

Bugün Doğu Türkistan da şehit olanlara ithafen İstanbul Beyazıt camisinde kılınacak gıyabi cenaze namazından sonra saat 13.30 da Dünya Uygur Kurultayı başkan yardımcısı sayın Seyit Tümtürk Dün basın açıklaması yapan Çin Dışişleri müsteşarının beyanlarına beyazıt camiisinden namaz çıkışı açıklama yapacaktır.

İrtibat telefonları
05324026492
05056448642


Dursun SÜYDÜNLÜ
editor@gokbayrak.com
H.Ahmet Yesevi Mah.44.Sok.no:28 K.Sinan
0 352 3393965
KAYSERİ/TÜRKİYE

Fatih Camii'ndeki gıyabi cenaze namazına özellikle Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlı vatandaşların yoğun katılımı bekleniyor. Namazda hayatını kaybedenler için dua edilecek. Cenaze namazına katılacak olan Türkiyeli ve Doğu Türkistanlı STK temsilcileri birer konuşma yapacak.Kimler katılıyor?

Cenaze namazına katılacak sivil toplum kuruluşları şu şekilde: İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlumder, Ensar Vakfı, Özgür-Der, TGTV, AKV,İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği, Akdav, Akabe Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ile Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği, Doğu Türkistan Vakfı, Doğu Türkistan Gençler Derneği, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği ve Doğu Türkistan Dayanışma Vakfı.

Çin'in ülkenin çeşitli şehirlerinde de protesto edilmesi bekleniyor.

Ankara'da da 10 Temmuz Cuma günü 14:00'te Çin Büyükelçiliği önünde protesto eylemi düzenlenecek.

Bursa'da ise 11 Temmuz Cumartesi günü 13.30'da Orhangazi Parkı'nda Özgür-Der Bursa Şubesi tarafından bir protesto eylemi düzenlenecek.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.