Yoksa AKP dağılıyor mu?

"İrtica ile mücadele belgesi" konusunda ise Gülen cemaatinin güdümünde bir politika izlendiği düşüncesi milletvekillerini huzursuz ediyor. 30 milletvekilinin SP'ye geçeceği konuşuluyor.

Kongre süreci yaşayan AKP'de "tek liste olsun" kesin talimatına rağmen çift listeler yarışıyor. "İrtica ile mücadele belgesi" konusunda ise Gülen cemaatinin güdümünde bir politika izlendiği düşüncesi milletvekillerini huzursuz ediyor. 30 milletvekilinin SP'ye geçeceği konuşuluyor.
İl kongrelerini sancılı bir süreçte gerçekleştiren AKP kaynıyor. Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın "kongrelere tek liste ile gidilsin" kesin talimatına rağmen bir çok ilde farklı listelerin çıkması "AKP'de sular iyece ısındı" şeklinde yorumlanıyor.
MİLLETVEKİLLERİ DE RAHATSIZ
AKP içindeki huzursuzluğun sadece il kongreleri ile sınırlı olmadığı 70'e yakın milletvekilinin de son gelişmelerden oldukça rahatsız olduğu ifade ediliyor.
GÜLEN CEMAATİ TSK İLE SÜRTÜŞMESİNEDE AKP'Yİ KULLANIYOR
Milletvekilerinin en büyük rahatsızlığının ise "irtica ile mücadele belgesi" konusunda Gülen cemaatinin güdümünde bir politika izlenmesinden kaynaklandığı ileri sürülüyor. Milletvekillerinin, Gülen cemaatinin TSK ile sürtüşmesinde AKP'yi kullandığı görüşünde birleştikleri de kulislere sızan bilgiler arasında.
BAŞBAKAN'IN ASABİ TAVRI
Milletvekillerinin rahatsız oldukları bir başka konu ise Başbakan Erdoğan'ın her önüne geleni fırçalaması. Başbakan'ın üslup noktasında çok büyük hatalar yaptığını düşünen milletvekilleri, bu durumun muhalefetin ekmeğine yağ sürdüğünü, vatandaşlarda da antipati uyandırdığını yüksek sesle dile getirmeye başladılar. Erdoğan'ın meclis grup toplantılarının basına kapalı bölümlerinde milletvekillerini azarlaması ise huzursuzluğu iyice artırıyor.
30 MİLLETVEKİLİ SP'YE GEÇECEK!
Rahatsızlığını yüksek sesle dile getiren yaklaşık 70 milletvekilinden 30 kadarının Saadet Partisi'ne geçmek için fırsat kolladıkları ve en uygun zamanda bu partiye geçecekleri konuşuluyor. Meclis dışında olmasına rağmen etkin muhalefeti ile adından söz ettiren SP'nin 30 milletvekili ile grup kurarak mecliste yer almasının siyaseti oldukça hareketlendireceği görüşünde birleşiliyor.
Gidişattan rahatsız olan 4-5 milletvekilinin de Abdüllatif Şener'in Türkiye Partisi'ne geçeceği konuşuluyor.
HATİPOĞLU DOĞRULADI
AKP'den ayrılarak SP'ye geçeceği iddia edilen 30 milletvekilinin varlığını ise SP Genel Başkan Yardıcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu doğruladı. Hatipoğlu, partisinin Sancaktepe ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, "mecliste bizim 30 kişilik grubumuz var" dedi...

haberayna

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.