'ABD Planı'na ABD'den Cevap - ŞAKA GİBİ!

Amerikanın Ankarada ki büyükelçiliği Türkiyede ki tartışmalara katılıp adeta şaka gibi bir açıklamanın altına imza atarak resmen iç siyasete müdahalede bulundu.Kürt Açılımı için 'Bu bir Türk Planı' diyen elçiliğin ABD'nin Türkiye'ye bakış açısınıda yansıtması açısından tam bir trajik komedya örneği olarak tarihe geçti...

Kürt Açılımı”nın bir ABD projesi olduğu savlarına ilişkin tartışmalar sürerken ABD Büyükelçiliği, “Türkiye’nin demokratikleşmesini destekliyoruz ancak bu plan, bir Türk planı” dedi.

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, “Kürt Açılımı’nın bir Amerikan projesi” olduğu savlarına ilişkin ANKA’ya yaptığı açıklamada, planın bir “Türk planı” olduğunu vurguladı. Sözcü şunları söyledi:

“Türkiye’nin demokratikleşmesini destekliyoruz ancak bu plan, bir Türk planıdır. Bu, Türkiye tarafından çözümlenmesi gereken ve çözümlenmekte olan bir iç meseledir.“

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.