Bağdat'ta hükümet hedef alındı: SALDIRIDA 100 KİŞİ ÖLDÜ


Bağdat'ta eş zamanlı olarak yapılan bombalı-havanlı saldırılarda ölenlerin sayısı 100'e, yaralananların sayısı 550'ye yükseldi ....

Irak'ın başkenti Bağdat'ta aralarında maliye ve dışişleri bakanlıkları ile parlamento binasının da bulunduğu hedeflere yapılan saldırılarda en az 100 kişi hayatını kaybetti. Havan topları ve bombalarla yapılan saldırıda 500'ü aşkın insan da yaralandı. Saldırılar direkt iki bakanlığı hedef aldı. Saldırılar, Bağdat'ın merkezinde bulunan El Salihiye, Hafız El Kadi, Bab El Muazzam, El Beyya ve Kerrade semtlerinde düzenlendi.

Bir havan topu çok sıkı korunan Yeşil Bölge'deki Maliye Bakanlığı, diğeri Parlamento binası, üçüncüsü ise valilik binasının yakınına düştü. Diğer saldırıda ise patlayıcı yüklü araçla Dışişleri Bakanlığı hedef alındı. Saldırılarda ilk belirlemelere göre en az 75 kişi yaşamını yitirdi, 500'den fazla da yaralı var. Yaralıların durumlarının ciddi olmasından dolayı ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Dışişleri Bakanlığına düzenlenen saldırının bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiği, olayda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu kaydedildi.



Olayda yaralananların çoğunun Bakanlık çalışanı olduğu belirtildi. Saldırılardan hemen sonra Irak güvenlik güçleri ve ambulanslar olay yerine hareket etti. ABD askerlerinin iç güvenlik bölgelerinden çekilmelerinden sonra saldırıların yapılacağı yönünde söylentiler yayılmıştı.

Maliki Sünni isyancıları suçladı


rak Başbakanı Nuri el Maliki, Bağdat'ta en az 95 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılar nedeniyle Sünni isyancıları suçladı.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, başkent Bağdat'ta bugün düzenlenen saldırılardan, Sünni isyancıları sorumlu tuttu.

Nuri el Maliki, en 95 kişinin ölümüne, 600'e yakın kişinin de yaralanmasına yol açan saldırılar sonrasında yaptığı açıklamada, hükümetin, ülkedeki güvenlikle ilgili önlemleri gözden geçirmesi gerektiğinin ortaya çıktığını da bildirdi.

ABD birliklerinin, güvenliği Irak güçlerine terkederek 30 Haziran'da kentlerden çekilmelerinden sonra saldırılarda belirgin bir artış gözlenirken, Irak hükümeti de ilk kez güvenlik zaafı bulunduğunu kabul etti.

Maliki, cadde ve köprülerin girişlerini kapatan bariyerleri kaldırarak bunların yeniden açılması yolunda başlattıkları çalışmaların bu tür saldırılarla baltalanmak istendiğini ileri sürerek, ''Hükümet, terörist tehditlerle mücadele çerçevesinde, varolan planlarını ve güvenlik mekanizmalarını gözden geçirmeli'' dedi.

GÜL, TALABANİ'Yİ ARADI
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'yi telefonla arayarak Bağdat'ta meydana gelen terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Gül, Türkiye'nin, saldırıda yaralanan vatandaşların tedavisi konusunda talep edilen anda harekete geçmeye hazır olduğunu da belirtti.
Kaynak: Ajanslar

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.