Coca Cola’dan “göz boyama” vakfı

ABD emperyalizminin dünya çapındaki dev şirketi Coca Cola, Türkiye’de toplumsal ve çevresel sorunlara çözüm üretmek amacıyla “ Hayata Artı Vakfı"nı kurduğunu açıkladı. Dünya halklarından, insanlıktan, çevreden "eksilttikleriyle" sicili kabarık olan Coca Cola, “hayata artı” temalı proje süsüyle göz boyamaya devam edecek.

Coca-Cola Türkiye, şirketlerin artık klasik hale gelen “halklar ilişkiler, imaj güzellemesine” yeni bir sosyal proje daha eklediğini açıkladı. Dün Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı ve Hayata Artı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Bozer toplumsal ve çevresel sorunlara çözüm üretmek, kamu-sivil toplum ve özel sektör işbirliklerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla "Coca-Cola Hayata Artı Vakfı"nı kurdukları açıkladı. 2008 yılında yaklaşık 82 milyon dolar kaynağı toplum odaklı projeler için kullandıklarını belirten Coca Cola yetkilileri, kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliklerinin gelişmesine katkı sağlamayı hedefledikleri vakfın öncelikli hizmet alanın, çevre ve su kaynaklarının korunması olacağının müjdesini(!) verdi.

Coca-Cola Türkiye başkanı ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Galya Frayman Molinas, Türkiye’de 45’inci yıllarını kutladıklarını ve bugüne kadar 700 milyon doların üzerinde ekonomik yatırım yaptıklarını belirtti. 2005'den bu yana Coca-Cola Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle yürütülen Hayata Artı Gençlik Programının son 2 yılda yaklaşık 100 bin kişiye Türkiye'nin su kaynakları, yenilenebilir enerji imkanları ve atık yönetimi ile ilgili mesajlarını ilettiği belirtildi.

Coca Cola yönetimi , görevlerinin çevresel sorunlara çözüm üretmek ve toplumun refah ve sürdürülebilirliğine sağlamak olarak açıklarken emperyalizmin dev şirketinin çevreye, insan sağlığına, insan aklına verdiği zararların sicili hayli kabarık.

Emperyalizm simgesi Coca Cola’nın işçiye, çevreye, insanlığa verdiği zararla dolu sicili:

* Kar etmek için Kolombiya, Guatemala, Peru, Brezilya, ABD, Venezüella, Filistin, Türkiye, İran ve dünyanın diğer bölgelerinde suikastlar, hapisler, sürgünler, kaçırmalar, ölüm tehditleri ve sendika liderlerinin işten atılması.
* Su üretim üssü haline getirdiği Çorlu’nun su rezervini tüketmek.
* Küresel ısınmaya yol açan Hidroflorokarbon gazlarını kullanarak çevreye zarar vermesi
* Dolum tesislerinin atıkları nedeniyle su kaynaklarının kirletilmesi
* Hindistan’da Yeni Delhi Çevre Örgütü'nün yaptığı laboratuar analiz sonuçlarında, içeceklerde normalin 25 kat üstünde tarım ilacı bulunduğu bildirildilmesi.
* NATO’ya sponsor olmak.
* Gençler arasında obeziteye neden olmak.
*Siyahi ve ABD ve Afrika'daki AIDS'li insanlara karşı ırkçı ayrımcılık
* Dünya suyunu sınırsız bir şekilde kullanmaları ve Hindistan'da yaşayan insanların su kaynaklarını çalmaları
* Venezüella'daki hükümete ve halkın iç sorunlarına tarihi müdahale planlarına saldıran suç oligarşisini desteklemeleri

(soL)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.