.:: KomploTeorileri ::. ABD'de yayın yapan CNN TV'nin Kürt açılımı

 
 
Amerika'da yayın yapan CNN televizyonu da Kürt açılımına katkıda bulundu.
CNN, Türkiye'nin Güneydoğusunun da dahil olduğu "Büyük Kürdistan" haritası yayınladı.
Tarih: 21 Ağustos 2009 saat: 20:47
 
 
CNN'de Şok Görüntüler!
CNN televizyonu Türkiye’nin bir bölümünü Kürdistan olarak gösteren harita yayınladı.

Amerika’da yaşayan Türkler duruma tepki göstereceklerini açıklarken, tüm Türk-Amerikan toplumunu aynı konuda duyarlılık göstermeye çağrıldı.

Amerika’nın en etkili haber televizyonlarından CNN’in, 21 Ağustos Cuma günü ünlü sunucu Campbell Brown’ın programında yayınlanan haritayla izleyenleri şoke eden görüntüler, Türkiye aleyhinde yayınlarıyla bilinen CNN televizyonuna karşı Türk-Amerikan toplumunun tepkisini topladı.


Gelişmeler karşısında, Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyesi ve İÜMEZUSA Kurucusu Ali Çınar, CNN televizyonunun üst yönetimine ve Campbell Brown’ın şahsına tepki mektubu kampanyası başlatacaklarını açıkladı. CNN’nin haddini aştığını vurgulayan Çınar, Türkiye’de ortaya atılan ‘Kürt Açılımı’ ile birlikte içte ve dışta istismarların arttığını, Amerika’daki Türk toplumu olarak bu konularda duyarlı olunması ve titiz hareket ederek anında tepki göstermek gerektiğinin altını çizdi.



YYVDK Üyesi İbrahim Kurtuluş da yurttaşların 5’er dakika zamanlarından ayırıp, tepki mektuplarını CNN televizyonuna göndermelerini isterken, ülkemizi karalayıcı programlara kesinlikle sessiz kalınmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye aleyhine yazı ve yayınlara karşı, ATAA Gelecek Dönem Başkanı Ergün Kırlıkovalı önderliğinde www.mediawatchnow.com sitesi kurulduğu ve bu site cervesinde, toplumun hemen bilinçlendirilmesi ve tepki kampanyanlarının hızlı ve etkin şekilde yürütülmesinin amaçlandığı bildirildi.



25.08.2009 09:20:00

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.