PUTIN ISLAMI TV KURUYOR!





Rusya İslami televizyon kanalı kuruyor

Kafkasya'da güvenlik güçlerine yönelik artan saldırılar karşısında yeni strateji arayışına giren Kremlin, direnişi dini eğitim ve propaganda hamlesiyle durdurmayı planlıyor.
Bugün Soçi'de Kuzey Kafkas cumhuriyetlerinin devlet başkanları ve dini liderlerle bir toplantı yapan Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, özel dini programlar hazırlanmasını istedi. Medvedev özellikle din adamlarını direnişçilerin gençleri saflarına katmalarının önüne geçmek için çaba harcamaya çağırdı. Bu çerçevede bir İslami televizyon kanalı kurulmasını öneren Medvedev, yurtdışındaki dini eğitim sürecinin de kontrol altına alınmasını istedi. Rus lider "Maalesef suç çeteleri hala gençleri kendi eylemlerine çekmeyi başarabiliyor.
Kuzey Kafkasya'da gençlerle bir çalışma programının hazırlanması doğru bir adım olur" dedi.
22 Haziran'da suikast girişiminden ağır yaralı olarak kurtulan İnguşetya Devlet Başkanı Yunusbek Yevkurov ise direnişçilere askeri baskının bir yanıt olmadığını belirterek "Kamudaki değerler sistemini yeniden inşa etmek zorundayız" dedi.
Medvedev de radikal İslamcılarla propaganda yaparak yüzleşme fikrine destek verirken bu konuda seçeneklerin sınırlı olduğunun altını çizerek "İnsanları internetten zorla vazgeçiremeyiz ve bu siteleri kapatamayız. Ana akım İslam'ı öne çıkaran bir kanal gerekiyor.
Geleneksel İslam'ı kapsamlı bir şekilde anlatacak ve öğretecek bir kanal bulmamız lazım" diye konuştu. Yurtdışındaki İslami eğitim süreçlerinin kontrol edilmesine özel vurgu yapan Medvedev "Gerçekten kontrol olmalı. Maalesef yurtdışında eğitim gören bu insanlar İslam'la ilgili yanlış görüşlerle dönüyorlar. Bir düzen kurmalıyız. Bu işin belli çerçeveleri olmalı""dedi.
Suikast saldırılarındaki artış temel kaygı haline gelirken Medvedev, şiddeti durdurmak için olağanüstü önlemlere gerek olmadığını ifade etti. Rusya'da son dönemlerde Kuzey Kafkasya'nın tamamen askeri bölge haline getirilmesi ya da anti-terör rejimi ilan edilmesi gibi öneriler dillendiriliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.