Taliban başkent Kabil'e girdi


8 yıl önce ABD operasyonuyla iktidardan uzaklaştırıldılar. Ama bunca çabaya rağmen Taliban yok edilemedi. Aksine güç kazanmaya başladı.Şimdi yeniden Afganistan'ın başkenti Kabil'e kadar girdiler. Taliban militanları dün, başkent Kabil'in güneyinde kamu binalarına, makineli tüfek ve roketlerle saldırdı. Afganistan'daki Amerikan kuvvetlerinin komutanı General McChrystal endişeli.

Logar Valiliği sözcüsü, vilayetin en büyük kenti Pul-i Alam'daki çatışmalarda güvenlik güçlerinin beş militanı öldürdüğünü, bir militanın da üzerindeki bombayı infilak ettirdiğini belirtti.
Sözcü, çatışmada bir Afgan askeriyle bir polisin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Daha önce yapılan bir açıklamada, saldırıda 5 polisin öldüğü bildirilmişti.



AFGANİSTAN'DAKİ AMERİKAN KOMUTANI: TALİBAN ÜLKE GENELİNDE YAYILIYOR


Afganistan'daki Amerikan kuvvetlerinin komutanı General Stanley McChrystal, Taliban militanlarının üstün gelerek ABD'yi sahada strateji değişikliği yapmaya zorladığını söyledi.
General McChrystal, Kabil'deki NATO karargahında bulunan bürosunda Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, Taliban militanlarının Afganistan'da şimdiye dek istikrarlı olan kuzey ve batıyı tehdit için ülkenin güneyinde etkin oldukları bölgelerin dışında yayıldığını belirtti.
Ağır silahları bulunan aşırı dinci militanların küçük gruplarla el yapımı bombalar ve tuzaklarla saldırılar düzenlediğini söyleyen General McChrystal, "Şu anda çok saldırgan bir düşmanla karşı karşıyayız. Bu dinamik çıkışlarını durdurmalıyız. Zor bir iş" diye konuştu.



Amerikalı generalin bu açıklamaları, askeri uzmanlar tarafından, ABD'nin Afganistan'a 45 bin asker daha göndermesi ve ülkenin çeşitli yerlerine konuşlandırmasının gerekli olduğu şeklinde yorumlandı.

1 yorum:

  1. Allahım sen rus kafirlerine karşı onları nasıl muzaffer kılmış isen amerikan haydutlarına karşı da onları muzaffer kıl. Yarabbi şu mübarek günlerde mücahidlere zafer nasib eyle. AMİN

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.