TSK ile İsrail’in tatbikat bilmecesi


Gazze’de binlerce Müslümanı katleden terör devleti İsrail’in “Güvenilir Denizkızı” çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı ile ortak tatbikat yapıp yapmadığı tam anlamıyla bilmeceye dönüştü.


İsrail'e yakınlığı ile bilinen ve Türkiye'deki Yahudi cemaatinin yayın organı Şalom gazetesi ve Amerikan Askerî Denizcilik sitesi Navy.mil, tatbikatın başladığını duyururken, Genelkurmay Başkanlığı'ndan ise bir açıklama yapılmaması, 'Tatbikat gizleniyor mu?' sorusunu gündeme getirdi
Gazze'de Müslümanları bombalayan terör devleti İsrail'in “Güvenilir Denizkızı” çerçevesinde Türkiye ile ortak tatbikat yapıp yapmayacağı bilmeceye dönüştü.

İsrail'e yakınlığı ile bilinen ve Türkiye'deki Yahudi cemaatinin yayın organı olan Şalom gazetesi ile Amerikan Askerî Denizcilik sitesi Navy.mil tatbikatın başladığını duyururken, Genelkurmay Başkanlığı ise yazılı soru geçmemize ve ilgili birimleri defalarca aramamıza rağmen tatbikat ile ilgili hiçbir açıklama yapmaması, 'Tatbikat gizleniyor mu?' sorusunu gündeme getirdi.

ŞALOM BİR HAFTA ÖNCE DUYURDU
İsrail'e yakınlığı ile bilinen Şalom gazetesi, Türkiye, İsrail ve ABD, Doğu Akdeniz'de ortak bir deniz tatbikatı düzenleyeceklerini açıkladı. Onuncusunun gerçekleştirileceği belirtilen “Güvenilir Denizkızı” tatbikatının ev sahipliğini ise Türkiye'nin üstleneceği ifade edildi.
Şalom'a konuşan İsrail Deniz Kuvvetleri'nden bir yetkili, tatbikatın 17 Ağustos'ta başlayacağını, üç ülkenin ortak bir arama tatbikatı yapacağını söyledi. Haberde, 10. düzenlenen “Güvenilir Denizkızı” tatbikatında ayrıca, arama ve kurtarma, deniz saldırılarına yönelik karşılık verme, insanî yardım ve denizde yaralanan personelin kurtarılmasına yönelik çalışmaların yapılacağına değinildi.

PENTAGON DOĞRULUYOR
Şalom'un yaptığı haberi destekleyen bir başka bilgi ise Pentagon'dan yayın yağan Amerikan Askerî Denizcilik sitesi Navy.mil'den geldi. Siteye göre tatbikat dün başladı. Türkiye İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ortak gerçekleştirdiği tatbikata üç ülkeden toplam sekiz gemi, dört helikopter ve üç arama-kurtarma uçağının katıldığı belirtilirken, “İsrail ise tatbikata donanmasındaki en büyük firkateyn, bir savaş gemisi ve bir helikopterle katılacak” denildi. Sitede tatbikatın önemli bölümünün 19 Ağustos'ta gerçekleştirileceği ve 21 Ağustos'ta da sona ereceği bildirildi.

GENELKURMAY SUSUYOR
İsrail Güvenlik Güçleri Sözcülüğü'nün (IDF) tatbikatın yapılacağını teyit etmesine rağmen dün, günboyu aradığımız ve iki gün önce yazılı soru gönderdiğimiz Genelkurmay Başkanlığı ise konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Genelkurmay Başkanlığı'nın sessizliği dikkat çekerken Anadolu Ajansı ve TRT'de Genelkurmay'dan kendilerine Güvenilir Denizkızı tatbikatı ile ilgili bilgi verilmediğini belirttiler.

Türkiye'nin İsrail'in Gazze soykırımına tepkisi ve Davos'ta Başbakan Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Perez arasında yaşanan gerilim sonrası Genelkurmay Başkanlığı'nın İsrail ile yaptığı tatbikatı kamuoyundan gizleme ihtiyacı duymuş olabileceği bu sebeple de kamuoyuna bilgi verilmemiş olabileceği konuşuluyor.

Vakit


ilgli diğer haber




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.