Afganistan’da ölen İngiliz askerlerinin sayısı 200′ü geçti

Afganistan’da Taliban güçleriyle savaşın başladığı 2001 yılından bu yana ülkede ölen İngiliz askerlerinin sayısı dün iki askerin daha hayatını kaybetmesiyle 200′ü geçti. 8 yıl içinde toplam 201 İngiliz askerin öldüğü Afganistan’da Amerika ve İngiltere’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin operasyonu sürüyor.

Ölen askerlerin ailelerine başsağlığı dileyen İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Afganistan’ı daha demokratik, İngiltere’yi ise daha güvenli kılmak için mücadelelerine devam edeceklerini yineledi.

Afganistan’da önemli başarılar elde ettiklerini dile getiren Gordon Brown, “Afganistan’da demokratik bir hükümetin iktidara gelmesi için gerekli ortamı oluşturduk. Bunun yanında zamanla oluşan Afgan Polisi ve Afgan özel güçleri de Taliban’a fırsat vermeyecekler.” dedi.

Brown ayrıca, Afganistan’daki İngiliz askerlerini güvenli kılmak için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Askerlerin yeterli donanıma sahip olmadıklarına yönelik eleştirilere katılmayan Brown, gerekli tüm donanımların askerlere sağlandığını açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu gerçekten ağır bir bedel. Umarım insanlar, bu kayıplara Afganistan’a asker gönderen 42 ülkenin güvenliği için katlanıldığını anlayabilir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Afganistan'ın doğusunda düzenlenen saldırıda 4 Amerikan askerinin öldürüldü

ABD Ordu Sözcüsü Yüzbaşı Elizabeth Mathias, askerlerin Pakistan sınırındaki Kunar eyaletinde 'karmaşık saldırı'ya yakalandığını açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.