T a r a f s ı z D e ğ i l i z

AL SANA SIFIR PROBLEM!


Türkiye’den taviz üstüne taviz koparan Yunanistan, Ermenistan ve Kıbrıs Rum kesimi yeni isteklerini şöyle sıraladı:

YUNANİSTAN
Ege’deki statü değişmez. Kırmızı çizgilerimizi belirledik. Pazarlık konusu yapmayız bir adım geri atmayız.


ERMENİSTAN
Yukarı Karabağ’ı tekrar geri vermeyi asla düşünmüyoruz. Karabağ bağımsız oldu ve öyle kalacaktır.


KIBRIS RUM KESİMİ
Türk askeri ve TC uyruklu kişiler derhal adadan çıksın. Türkiye garantörlük iddiasından vazgeçsin.



Al sana sıfır sorun!
İktidarın komşularla sıfır problem sloganıyla yürüttüğü dış politika çöktü. Ermenistan, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Ankara’ya geri adım atmayız mesajı gönderdi.


Avrupa Birliği belgelerinde arasında yer alan “Sınırlarınızdaki ülkelerle sorunlarınızı çözün” talebi doğrultusunda AKP iktidarının, “komşularla sıfır sorun” sloganıyla yürüttüğü dış politika çöktü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün futbol diplomasi ile başlattığı Türkiye-Ermenistan ilişkileri, tek taraflı “iyi niyet” hamlesine dönüştü. Sözde Ermeni soykırımı iddialarından vazgeçmediğini ilan eden Ermenistan, işgal ettiği Karabağ topraklarını boşaltmayacağını da yineledi. Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan “Biz göğsümüze vurarak bağırmadığımız için Karabağ’dan geri çekileceğimizi düşünüyorlar. Biz Yukarı Karabağ topraklarını tekrar geri vermeyi asla düşünmüyoruz. Karabağ bağımsız oldu ve öyle kalacak” dedi. Ankara-Erivan arasında yaşanan tek taraflı iyi niyet süreci Türkiye ile sorunları olan diğer ülkeleri da harekete geçirdi. Son bir 10 gün içerisinde “sıfır sorun” politikasından cesaret bulan komşular “açılım” için sıraya girdi.

YUNANİSTAN: AKP iktidarının sözde Kürt ve Ermeni sorunu konusundaki açılımları Yunanistan’ı da iştahlandırdı. Başbakan Erdoğan’ın “dostum” dediği Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis Türkiye’den taleplerini sıraladı. Selanik’te açıklamalarda bulunan Karamanlis, şunları kaydetti: “Türkiye’nin Kıbrıs’ta işler ve kalıcı bir çözüm bulunabilmesi için fiilen katkıda bulunması lazım. Ancak Ege’deki statü ne tahriklerle ne de tehditlerle değişmez. Haklarımızı ve çıkarlarımızı savunmakta kararlıyız.”

GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİ: AKP iktidarının sözde “kalıcı barış” için destek verdiği müzakere sürecinin sürekli tavizler koparmak isteyen tarafı olan Rum Kesimi, hem KKTC’den hem de Türkiye’den küstahça açıklamalarda bulundu.Geçtiğimiz hafta 4 gün süren bir toplantı yapan Rum Ulusal Konseyi şu taleplerde bulundu: Türkiye’nin AB ve ’Kıbrıs cumhuriyeti’karşısındaki yükümlülüklerini yerine getirmeli... Çözüm içir Türk askeri ve ’yerleşikler’denilen T.C uyruklu KKTC vatandaşları adadan çekilsin.. Türkiye garantörlük iddiasından vazgeçsin...

IRAK: Su, ticaret, imar, askeri eğitim ve insani yardım konusunda Irak’a sık sık destek çıkan AKP iktidarı bir türlü karşılığını alamıyor. Bağdat Irak’ın Kuzeyine yuvalanan bölücü terör örgütünün tasfiyesi yönünde bir adım atıyor.

yazaristan


2 yorum:

  1. anadolu kartalıEylül 29, 2009

    sular ısındı kaynaması için ateşide kendi elimizle harladık haşlanmaya hazırmıyız veya haşlanmaktan nasıl kurtulabiliriz
    maalesefki haşlanmaktan kurtulamayacagımız gibi kaynar kazanın içinde bulacagız kendimizi ne yazıkki bunuda dindarlıkları konusunda inandıgımız kişilerin gafletiyle veya çaresizlikleriyle bu kaynar kazanın içerisine paralize olmuş bir şekilde giriyoruzda ayak bile diretemiyoruz

    YanıtlaSil
  2. tayip ermeni açılımlarıyla bilmemne açılımıyla uğraşırken onlar açılımın kıralını yapıyor, direk düşmanlığını bağıra bağıra anlatıyorlar ve Türkleri müslümanları aşağılıyorlar, düzgün ve medeni tavırlı eylemleriyle kendilerini haklı göstermeye çalışıyorlar.

    http://ermenigenocide.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.