[anadoluhaber:35307] AW: [anadoluhaber:35270] Fwd: ACIL DUYURU

Selamlar,
 
Öncelikle bu konuda duyarlilik gösterecek arkadaslarimiza pesinen tesekkürü bir borc bilirim. Hessen / (Almanya) eyaletindeki durum, insanlarimizin her alanda ikinci sinif vatandas muamelesine tabi tutulmasi uygulamasinin, demokratik kilif gecirilerek gerceklestirilmesinden baska birsey degildir.
Cogulculuga, demokrasiye ve cagdasliga inanan tüm bireyler, bu ve benzeri yaklasimlara karsi verecekleri oylarla tavirlarini belirtmek durumundadirlar..
Mevcut oylamada durum aktarildigi sekilde Dramatik degildir, bu yazinin kaleme alindigi saat itibariyle  kullanilan oy sayisi 541 adetten ibarettir. Sadece grup arkadaslarin duyarli davranmasi bile, bir saatte olumsuz  oylarin yüzdesini cok asagilara indirebilir.
Yapilacak islem sadece oylamaya katilip, birinci secenek olan JA (evet) kutucugunu isaretlemektir, sonrasinda ABSTİMMEN tusuna basarak oyunuzu gönderebilirsiniz.
 
Yarina kadar (Kadir gecesi) 5000 evet oyunu sagladigimizda, hayir oylarinin gelmesi cok yavaslayacaktir diye degerlendiriyoruz. Durumu aktaran degerli dostum Abdullah YÜCESAN' a tesekkürler..Almanya'da yasayan kardeslerinize destekleriniz icin bir dakikanizi ayirin lütfen.
 
Esen kalin,
 
Azmi BERBEROGLU
 


Von: ahmet dogan simsek <ahmetdogan.simsek@gmail.com>
Gesendet: Samstag, den 12. September 2009, 10:42:17 Uhr
Betreff: [anadoluhaber:35270] Fwd: ACIL DUYURU


 

Değerli Arkadaşlarım

Gruplarımızda İslam dini ile alakalı pek çok farklı görüşten insan olmasına rağmen Türkçe konusunda bu farklılığın çok az olduğuna kuşku yoktur.

 Ancak kim nasıl düşünürse düşünsün yurtdışındaki vatandaşlarımızın orada asimile olmadan ve Anadolu'dan kopmadan varlıklarını sürdürebilmeleri için en önemli iki şey vardır.

Bunlardan birisi Dil yani Türkçeyi çocuklarının unutmasına fırsat vermeyecek gayret ve çalışmalar.

Diğeri de Dindir. Bu yüzden orada bazı vatandaşlarımız bu iki konuda bazı girişimlerde bulunmaktadırlar.

Bilindiği gibi Almanya Federal bir devlettir ve bu gibi konularda her eyalet kendisi karar vermektedir. Hessen eyaleti de bu konuda bir kamu oyu yoklaması yapmaktadır ve maalesef evetler hayırların açık ara gerisinde kalmaktadır. Grup arkadaşlarımızdan bilhassa Almanya da yaşayan arkadaşlarımızın ve Almanya da yakınları bulunanların ve diğer herkesin oylamaya katılıp aşağıdaki izahı yapıldığı şekilde kamuoyu araştırmasına katılmalarının ve açılmasına izin verilmesi halinde pek çok çocuğumuzun hem ortak dilimiz Türkçeyi konuşmak ve hem de din birliğini sürdürebilmeleri açısından çok yararlı olacaktır.

Sakın bir oydan ne olur demeyiniz. Damlaya damlaya göl olur. Zaman daralmaktadır. Almanya'daki Türk aileler bizden çok şey istemiyorlar sadece arkalarında olduğumuzu his etmeleri bile onlar için moral kaynağı olarak çok şey ifade eder.

Saygı ve selamlarımla

A.D.Şimşek


 
Simsek Ahmet Dogan  
                            değerli okuyucu  ahmetdogan.simsek@gmail.com ,

biraz aşağıda bana gönderilen bir epostayı , affınıza sığınarak Size yönlendiriyorum.

Almanya Hessen Eyaletinde din derslerinin okullarda okutulması ile ilgi bir anket var ve bu ankette şu an çok çok vahim bir şekilde İslam Dininin okullarda öğretilmesi konusunda Müslümanlar geri kalmış durumda ,lütfen Siz de oy kullanarak veya oykullanmaya yardımcı olarak Hessen Eyaletinde Müslümanların bundan sonra dindersleri almalarına imkan sağlayınız.
Giriş yaptığınız sahifenin en alt sol bölümünde bu anketi bulacaksınız, devamını bana yönlendirilen epostadan okuyunuz.

Lütfen özellikle Almanyada yaşayan dostlarınıza bu cağrıyı duyurunuz.


Selamlar

Abdullah Yücesan
0049 -177 8813427
şahsi bilgilerim en alt bölümdedir.


Türkisch: 
Hessen'de Islam Din dersleri ile alakalı bir anket var:
surdan anketi oylayin ==>  http://www.fr-online.de/frankfurt_und_hessen/nachrichten/hessen/1675150_Religionskunde-fuer-alle.html

 
baslik:===> Sollte es an hessischen Schulen Islamunterricht geben?
Lütfen ilk ŞIKKI , yani "Ja, Deutschland ist ein multikulturelles und weltoffenes Land. Ein Islamunterricht an Schulen trägt diesem Anspruch Rechnung." tiklayin.  Sonra da '' Abstimmen'' yazısına tıklayınız.

Sonuclar su an ki rakamlara göre cok üzücü, büyük bir cogunluk Almanya okullarinda Islam Din Derslerinin verilmesine k arsi cikiyor. 
Allah rızası icin bu anketle mümkün mertebe herkese ulaşın ve iletmeye devam edin.


-- 
"Ömür, namazsız ezanla, ezansız namaz arası kadardır..."


vesile şağban
marmara 99
kuran kursu öğreticisi
 
 
Kıyamet günü Allah katında insanların en kötüsü, fenalığından korkularak kendisine hürmet edilen kimsedir.  (Hadis-i Şerif)
Dr. Semin GÜLER
HALK SAĞLIĞI UZMANI
Aile eğitimi seminerleri

Impressum
Verantwortlich im Sinne des Presserechts:

Abdullah Yücesan
Stallagsweg 133
50767 Köln
Telefon: 0221-97 31 400
Erreichbar unter: newsletter@yucesan.de
Möchten Sie unseren Newsletter abbestellen? Dann klicken Sie bitte auf "Abmelden".
Möchten Sie uns an einen Freund weiterempfehlen? Dann klicken Sie bitte auf "Empfehlen".

Abmelden

Weiterempfehlen


 



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.