MARSİS HAKKINDA


Marsis'in temelleri Korhan Özyıldız ve Ceyhun Demir tarafından 2005 yılında Istanbul'da atıldı. Adını Kaçkar Dağları'nın en yüksek yedinci zirvesinden alan Marsis, 2008 yılında diğer üyelerin de katılımıyla 6 kişilik bugünkü kadrosuna ulaştı. Karadeniz'in enerjik ve çoşkulu müziğini rock motifleriyle süsleyen grup, yüksek enerjili, hareketli ve coşkulu sahne performansı ile ülke genelinde bir çok festivalde sahne aldı, konserler verdi. Istanbul Teknik Üniversitesi Enstruman Yapım Bölümü'nde okuyan Ceyhun Demir elektro kemençeyi dünyada ilk yapan ve sahnede kullanan kişidir. Bu da grubun sound konusundaki hassasiyet ve yenilikçi tavrını ortaya koymaktadır. 2008 yılında albüm çalışmalarına başlayan grup, 12 şarkılık ilk albümünü 2009 Mayıs ayında Kalan Müzik'den çıkarmıştır.

"Yaklaşık 1,5 yıl önce albüm çalışmalarına başladığımızı duyurmuş; ama ne zaman bitirebileceğimize dair bir tarih verememiştik. 45-50 dakika süren bu albümün oluşum sürecini ve bu süreçte yaşadığımız sıkıntıları anlatmakta kelimeler yetersiz kalacaktır. Albüm hazırlama süreci bize pek çok şey öğretti; ilginç hikâyeler yaşattı. Acı-tatlı birçok olay yaşadık. Bazen hırçın dalgalarla yüreğimiz parçalandı bazen de ince bir yağmur ve güneşle içimiz ısındı. Yola çıkarken ve bu yoldan ilerlerken hep söylediğimiz gibi; Karadeniz'in içinden geldik ve içimizden hep Karadeniz geldi.

Kötü olan her şeye karşı durduk. Şarkılarımızla yel değirmenlerine savaş açtık; ama en çok insanlığa açılan savaşlara canımız yandı. Bombaların ve kurşunların sesini, insanların çığlıklarını yüreğimizde hissettik. Radyasyonlu bulutlar geçti üzerimizden, damlalarıyla ölüm olup yağdı. Bu yüzden "NÜKLEER SANTRALLERE HAYIR." dedik meydanlarda. Tulumun hüznü ve kemençenin coşkusuyla duyguları taşıdık şehre. Poyrazla şehre gelen bir horondur hikâyemiz.

Bilirsiniz, karanlık gecelerde yolu kutup yıldızı gösterir. Yaşamımızda ve yaptığımız müzikte bize doğru yolu gösteren çok yıldızımız olduğu için şanslıyız. Şu an aramızda olmasalar da, ışıklarıyla yolumuzu aydınlatan Kazım Koyuncu, Nurdoğan Demir Abaşişi, Maçkalı Hasan Tunç, Yaşar Turna, Xelimişi Hasani, Erkan Ocaklı ve Karadeniz müziğinde emeği geçen bütün güzel insanlar...

Marsis olarak onlara layık olabilmek her zaman en büyük amacımız olacak.

- MARSİS"

GRUP ELEMANLARI


Korhan ÖZYILDIZ (vokal): 1986 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesinde doğdu. Lise yıllarında izlediği ilk konserden sonra bir gitar alarak geri kalan hayatında müzik yapmaya karar verdi. Zamanla müzik üzerine yoğunlaşmaya başlayınca artık kaçınılmaz yolculuk fikri kafasına girmişti ve İstanbul yolu göründü. 2004'ün ortalarında İstanbul'a geldi. Gelişinden yaklaşık 6 ay sonra memleketten de tanıdığı Ceyhun'la birlikte Marsis'i kurdu. Çalışmalarını Marsis'le sürdürmekte


Ceyhun DEMİR (kemençe): 1979 yılında Giresun'da doğdu. Aslen Rize Fındıklı (Vi3e)li dır . Çocukluğu Giresun'da geçti. Müzik yaşamına 11 yaşında bağlama ile başladı. 23 yaşından sonra da babasının ısrarları üzerine Karadeniz kemençesine yöneldi. İ.T.Ü Müzik Teknolojileri Çalgı Yapım bölümü 4. sınıf öğrencisidir. Bununla birlikte boş zamanlarında atölyesinde enstruman yapımıyla uğraşmaktadır. Özellikle Karadeniz kemençesinin gelişimine yönelik çalışmaları vardır.


Mustafa Gökay FERAH (tulum): 1986'da Rize'nin Pazar ilçesinde doğdu. Hemşin'de büyüdü. Tuluma babasının desteği ve kendi isteğiyle başlayarak, bireysel çabasıyla çalmayı öğrendi. Ezmoce, Karayel, Entu, Feluka, Gökhan Birben, Bayar Şahin gibi müzisyen ve müzik gruplarıyla çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji bölümü 1. sınıf öğrencisidir.


Çağatay KADI (elektrik gitar): 1976'da Sakarya'nın Karasu ilçesinde doğdu. Müziğe '93 yılında Edirne'de başladı. 99' yılında İstanbul'a geldikten sonra caz gitaristi Rene Macaroğlu 'ndan armoni dersleri aldı. Reklam müzikleri, kısa ve uzun metrajlı film müzikleri yaptı. Çamur'un 6 Ocak 2006 yılında yayınladığı ilk albümü "Bu Aşkın Izdırabını"ndaki şarkıların düzenlemelerini, albümün edit-kayıt-mix'ini üstlendi ve Halim Öyle'nin "mastering"ini yaptı


Evren ARKMAN (bas gitar): 1975 yılında izmit'te doğdu. Müziğe 1990 yılında lisede kurduğu rock grubuyla başladı. Yaklaşık 12 sene boyunca çeşitli gruplarla Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 2000'in üzerinde performans çaldı. Işık ve Gölge grubunun "zaman öper yaramızdan" albümünün tüm düzenlemelerini, kayıtlarını yaptı. Bass, elektrik gitarlar ve klavyeleri çaldı. Müzik yaşantısına Marsis'te bas gitar, Işık ve Gölge'de elektrik gitar çalarak devam etmektedir.


Yaşar Kadir BAŞ (davul): 1984 Izmit dogumlu.2000 yilinda radyo programciligi yapan Y.Kadir,daha sonra reklam prodüktörlügü yapmaya basladi.Çesitli ajanslarda ve radyolarda çalisti.2001 yilinda müzik hayatina 'Galaksi production' a bagli olarak Galaksi stüdyosunda basladi.2003 yilinda Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarında egitimine devam etti.Burada Cem Akselden aldığı ileri davul teknikleri eğitimi ile stüdyo ve sahne hayatına davulcu olarak geri döndü. Y.Kadir,bir süre çesitli gruplar ile çalistiktan sonra Haluk Levent , Ahmet Karaferya , Ali Altay gibi Rock müziğin ileri gelenleri ile uzun süre çalıştıktan sonra piyasaya daha fazla ağırlık vererek birçok ünlü grup-sanatçıya eşlikçilik yaptı. 2008 yılı itibari ile müzik hayatına stüdyored bünyesinde devam etmektedir.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.