OBAMA PROJESİ


Bundan dört ay önce (Nisan 2009) ABD başkanı Obama TBMM bir konuşma yapmıştı. Obama meclis konuşmasının bir bölümünde Türkiye’den dört konu ile ilgili istek de bulunmuştu. Obama; Heybeliada Ruhban okulunun açılması, Ermeni sınır kapısının açılması, Kıbrıs’ta limanların Rumlara açılması ve Kürtlere haklarının verilmesi (sanki Kürtlerin gasp edilen hakları var) noktasında direktiflerini sıralayıp çekip gitmişti. Sağ olsunlar!!Vekillerin tümü Obama’yı ayakta alkışlamıştı.

Aradan fazla bir zaman geçmeden Ağustos ayında Hükümet ABD Başkanı Obama’nın TBMM de dile getirdiği dört taleple ilgili olarak “Kürt Açılımı”, Ermeni Açılımı” ve “Azınlıklar Açılım” adı altında üç tane açılım sergiledi.

Malumunuz Başbakan R.Tayyip Erdoğan 20 Eylülde G-20 zirvesi için ABD gitti. Gezi ile ilgili gazetecilerin “Kürt Açılımı ABD gündeme gelecek mi?” sorusu karşısında Başbakanın “Açılımı oradaki dostlarımızla paylaşacağız” cevabı çok manidardır.


Ağustos ayında Hükümetin peş peşe ortaya attığı açılımların muhalefet tarafından “Bu açılımlar ABD Projesidir” yaklaşımına, Başbakanın cevabı “namussuzlar-alçaklar” olmuştu.


İşin esasında dört ay gibi kısa bir zaman diliminde gelişen bu süreç (Obama’nın Türkiye ziyareti, AKP açılımları, Başbakanın ABD ziyareti) AKP nin ortaya attığı açılımların yerli mi, yoksa Atlas okyanusu ötelerinin projeleri mi oldukları yönünde bizlere net bilgiler veriyor.


Hiç kimse AKP’nin ortaya attığı açılımların dış taleplerden kaynaklanmadığını söyleyerek “siyasi marabalık” yapmaya kalkmasın. Bu gün Türkiye’nin gündemindeki AKP’nin gündeme getirdiği açılımların tümünde dış etkenlerin taleplerini görmemek için “siyasi maraba” olmak gerek.


“Hadi canım sende” diyecek olan “siyasi marabalara”,
---- AB müktesebatını ve Türkiye ile ilgili İlerleme raporlarını
---- Obama’nın TBMM’deki konuşmasını iyi okuyun, derim.


“AB talepleri, Obama’nın konuşması ölçü değil” diyorsanız, Başbakanın “Açılımı oradaki dostlarımızla paylaşacağız” sözünündemi hiçbir anlamı yok?

Başbakanın; “Kürt Açılım” daha sora “Barış Projesi”, “Demokratik Açılım” ve en son “Anneler ağlamasın projesi” olarak adlandırdığı ve Türk Milleti ile paylaşmama adına mecliste “gizli oturum” yapmayı düşündüğü projesini ne hikmetse ABD’deki dostları ile paylaşmakta bir sakınca görmüyor.


AKP’nin gündeme getirdiği “Kürt Açılımı “projesine son şekli “ABD’deki dostlarla” müzakere edildikten sonra verilecek gibi gözüküyor. Muhtemelen Başbakanın ABD dönüşü içeriğini açıklayacağı “Kürt Açılımı” projesine “ABD Projesi değildir” diyecek olan “siyasi marabalara” acilen doktora gitmelerini tavsiye ederim.


Rabbim şifalar versin. Kalın sağlıcakla
BBP Terme İlçe Başkanı Rasim Kani
Alperence.org.



2 yorum:

  1. Bu kadar berrak bir uslup ile is basindaki hukumetin munafik davranislarini kisa makalenizde bizlere hatirlatmaniz bir nebze olsun yuregimizdeki aciyi hafifletti tesekkurler...

    Dun gibi hatirliyorum; ABD baskaninin mecliste yaptigi konusma da ayrica Ermeniler ile ilgili " Daha onceki gorusumde hic bir degisiklik yoktur" yani sozde katliam yapilmistir demisti. Bizim kalbimiz kirilmis saclarimiz beyazlamis biraz daha yaslanmistik,yanlis anlasilmasin Obama'nin soyledigi sozlere uzulmedik zira kafir kafirligini yapacak uzuldugumuz nokta boyle bir konusmayi ayakta alkislayan TC 'nin devlet erkaninin ve genelkurmayin da dahil oldugu sozde Turk milletini temsil ettigini iddia eden guruhun davranisi idi....

    "Ya Rabbi; Bizi aramizdaki ahmaklar yuzunden helak etme...."

    Musa Aleyhisselam'in Allah-u Teala'ya Kuran-i Kerim de ki dua si.. Amin....

    YanıtlaSil
  2. Eniste ben Fransadan Osman nasilsin guzel yorum yapmissin bu yaz termede bulusuruz teyzeme selam soyle bana ermeni gani yapsin hahaha

    Tanri turkunu koruyacaktir.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.